Slide Show

[4][Slider][slideshow][300]

Featured Posts

[3][Features][style-1][Entri Pilihan][Entri Yang Menjadi Pilihan Untuk Kali Ini]

Slider

[10][true][slider-2][Entri Lepas-Lepas][Lihat Kembali Entri Arkib]

17 Januari, 2021

PKP 2.0 dan Darurat?

PKP 2.0 dan Darurat?

PKP 2.0 dan Darurat?

Masuk 2021 ni, memacam menda jadik. Tak cukup sebulan lagi pun dalam bulan Januari. Dengan banjirnya, dengan gempanya. Memacamlah. Orang pun...

06 Januari, 2021

Wfh.

Wfh.

Wfh.

  Covid-19 is still around. Tak ada sesapa lagi yang bebas dari dijangkiti. Tetambah yang kerja di hospital macam aku ni. Bermula dari semal...

04 Januari, 2021

Aku kena pau.

Aku kena pau.

Aku kena pau.

Sekonyong-konyongnya, lepas aku sampai kampung tempohari, duduk je kat ruang tamu, mak tunjuk aku something kat tv. Aku ingatkan apalah. Rup...

Hujan oh hujan.

Hujan oh hujan.

Hujan oh hujan.

  Dua tiga hari ni, hujan memang rajin turun. Memang dah musim dia, macam tahun-tahun lepas. Cuma semalam hujan turun agak lama dan lebat da...

01 Januari, 2021

2021 is here!

2021 is here!

2021 is here!

Assalamualaikum wbt.   1st day of 2021. Good bye 2020. You will (not) be missed.  Happy new year everyone. Hoping that this new year of 202...

31 Disember, 2020

Repost: My life so far. (2019)

Repost: My life so far. (2019)

Repost: My life so far. (2019)

This is something that I have written a while back then in 2019 in my other blog. I'm reposting it here again. It's a bit long, but ...

Makan-makan hujung tahun.

Makan-makan hujung tahun.

Makan-makan hujung tahun.

Walaupun hari ni bukan hari terakhir tahun 2020, it should be tomorrow. Tapi pedulikan! Time makan, kita makan. Bukan selalu pun makan besar...

30 Disember, 2020

Oh! No!

Oh! No!

Oh! No!

  Well, there you have it. Dah ada kes kat block apartment yang aku tinggal. I got the notice from one of my co-worked that also live in the...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog