17 Januari, 2023

Projek website department.

| No comment


Agak sibuk minggu ni.
Sebab nak menyiapkan website department.
Created from ground up.
Since website lama tak boleh nak ditransfer...
ke platform baru since MS tak ada support,
untuk Google Site ke Microsoft Office 365.


Aku pun dah naik pening.
Dulu dah pakai MSO 365.
Then tukar ke Google Workspace.
Bila semua dah selesa pakai...
baru-baru ni dengar cerita dari HQ,
nak tukar balik ke MSO 365.


-_-


Banyak la website pages yang kita orang create.
Then masa meeting online ritu ngan orang MS...
derang kata derang tak de platform untuk website.
So, nak tak nak kena backup semua pages.
Kot kot kalo tak boleh migrate.


But, aku pulak ada idea lain.
Aku rasa rajin pulak nak buat website lain...
from ground up.
Since data dari website lama ada,
aku buat jelah design website baru.
Information sedut je dari data lama.
Kahs.


Sekarang ni dah 60% siap.
Then kalo dah siap semua...
boleh la aku hapload ke server.


Ok ok...
Bizi ni.
Esok sambung balik k.
Later guys.


Assalamualaikum wbt.
(^_^)/

Tags : , , ,

Tiada ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Instagram Terkini

Arkib Blog