Type Here to Get Search Results !

NetKL untuk servis domain

Jumpa kembali!

 

Kali ni,

aku nak promote lak,

satu website ni.

Aku guna servis derang,

untuk register domain aku ni.

Memang tip top servis dia.

I loike!

 

Time aku tetiba rasa,

nak register domain ni,

aku teringat time Achik,

tanya aku cemana nak register,

domain name.

Aku ada gak google,

kampeni mana yang tawarkan,

perkhidmatan daftar domain name.

So, salah satu yang keluar,

Adalah NetKL.

 

netkl

 

Korang boleh access,

website dia kat bawah ni:

 

http://www.netkl.com

 

Servis dia memang laju.

Lepas aku signup semua,

and nak register domain name.

dan buat bayaran bagai…

Memang sepantas kilat,

derang buat kerja.

 

Tak percaya?

Meh sini nengok…

 

ticket

 

Aku register lebih kurang jam 12:45pm tadi.

Payment aku buat 5 minit kemudian.

Kendian, tak lama lepas tu,

Dapat email pukul 12:55pm.

By the time nak pukul 1,

Dapat email lagi,

yang bagitau domain dah register.

Pastu dah aktif.

 

Wah!…

Bapak laju servis.

 

Then,

masa nak configure domain tu,

ada la sket masalah.

Domain baru tak point ke blog.

Aku hantar tiket…

dalam pukul 1:57pm,

So, dalam masa 15 minit,

dia bagi feedback.

ngan solution.

Then everything jalan lancar.

Hahahaha…

Gila tak laju buat kerja…

 

(Aku nak respond tiket kat opis pon,

malas nak tengok… Ekekekeke…)

 

Okay, aku nak cerita pasal harga lak…

Murah bak ang!

Aku register .com untuk setahun pon,

baru RM35 je.

Untuk TLD yang lain pon,

lebih kurang sama.

 

Korang boleh check harga domain,

kat bawah link ni:

 

http://www.netkl.com/domains.html

 

invois

 

Satu lagi yang best,

Payment derang ni,

boleh pakai bank transfer.

Bagik aku yang dah tak pakai,

credit card ni,

memang menyenangkan.

Asalkan korang boleh internet banking.

Maybank ada, CIMB, Public Bank,

Bank Islam ngan RHB je.

Tak pon,

gi je memana ATM, pastu transfer duit.

Semua hujung jari.

 

So, apa lagik?

Korang yang nak pakai domain sendri tu,

Boleh la contact/signup.

ngan NetKL.

Servis puas hati.

Lebih dari ittew!

 

(^.^)

 

p/s : Thank pada Eddie yang balas ticket aku tadik. Who ever you are! (^__^)

Catat Ulasan

2 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Tanpa Nama berkata…
waaa..tahniah da tukar ke dot com..

aku pakai dot my yang diorang promo first year free..
lepas tu just bayar RM20/year...subscribe time ada promosi, kalau tak dot my tu RM80 gaklah setahun...
Ijann Hj. Marzuki berkata…
yup. dot my mmg mahal sket drpd yg lain. dets why aku pakai dot com je. murah pon murah. haha...