Type Here to Get Search Results !

Rain…

Rain...

Post ni bukan mengenai penyanyi Korea atau pun nama character dalam trilogi Resident Evil. Ni memang aku nak cerita pasal hujan…

Semenjak 2 menjak nih, hujam memang rajin turun waktu petang. Tengahari pulak, memang panas melampau sampaikan aku rasa macam nak lekang jer kulit nih. Dunia memang dah makin panas saban hari, tapi tak jugak manusia ni sedar tentang apa yang telah dia lakukan pada bumi. Sudah-sudah la tu… Palnet bumi ni bukannya ada ganti. Kalau ada ganti pun, entah bila kita nak jumpa… Paling jauh pun penah gi ke bulan. Marikh yang paling dekat pun ambik masa bertahun nak sampai. Pandai-pandailah jaga bumi ni ha! Jangan nanti bila dah terkena batang hidung sendiri, baru la terhegeh-hegeh nak sedar. Bila dah sedar semuanya dah terlambat!!!

Hujan kat Bandar Baru Sentul ni, agak lebat jugak lah! Nasib baik aku sempat sampai kat MO sebelum hujan tu turun. Kalau tak, habes basah ler baju aku segala… Tapi kalau basah pun, aku tak kisah, rumah dah dekat, hari minggu lak tuh! Tak der masalah sangat. Lagipun bukannya apa pun. Air jer yang jatuh dari langit. Kalau batu tu… consider la gak!

p/s: Apsal la hujan tak turun malam tadi ke… pagi tadi ke… sedap skek tido… :p

p/p/s: Lupa lak nak bagitaw, gambar first tu, aku sedut dari blog adik aku! :D

Catat Ulasan

3 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Cahaya Azrin berkata…
nk tau x sbb apew hujan skunk nie cpt turun....sbb abg telah melepas kn gas2 yg tidak mnyenangkan kpd alam sekitar....tue la terjdnya hujan....lalallalala
Ijann Hj. Marzuki berkata…
Ala... Sekurang²nya, natural gas. No harm was done there! Ahaks!!!
Cahaya Azrin berkata…
natural gas org lain x samew mcm abgnye....abgnye lain...bkn natural dh...toksik tu....hahhahaha