24 September, 2008

Updates!

| No comment
Setelah kerja² mendekorasi yang dijalankan Sabtu dan Ahad yang lalu berakhir, maka inilah penambahan yang dibuat. Terdapat penambahan owning pada tingkap, post box, kad raya, kambing dan ayam itik, dan juga kawasan penyediaan lemang dan ketupat.


Gambar di atas adalah merupakan sketch awal tentang perancangan mendekorasi pintu hadapan pejabat Credit Control. Penambahan yang kemudiaanya tidak dimasukkan ke dalam sketch kerana idea yang datang adalah spontan daripada ahli² Credit Control.

Kad ucapan raya yang dibuat menggunakan bahan terpakai seperti kotak dan kertas.

Gambar ayam dan itik ini juga merupakan bahan terpakai, sama seperti kad ucapan raya.

Lampu kelip² yang dilekatkan di pintu masuk Credit Control. Tetapi malangnya, lampu ini tak mampu untuk terus melekat dan kemudiannya jatuh dan merosakkan lampu. Ianya dilekatkan di tempat lain kemudiannya.

Owning pada "tingkap".

Post box daripada polisterin lama. Ianya digunakan untuk menempatkan kad ucapan raya.

Lampu kelip² yang diletak pada ranting pokok.

"Kambing" yang berskala 1:1 yang aku buat, bersama dengan ayam dan itik.

Lemang dan ketupat.

Papan kenyataan mengenai tema dan bahan penggunaan dekorasi.

Meriam buluh daripada kotak lama.

Sebahagian daripada dekorasi di hadapan pejabat Credit Control.

Kerja² pendekorasian kami sesungguhnya mendapat saingan yang amat sengit dengan jabatan IT yang tak kurang hebatnya dengan dekorasi rumah kampung mini mereka. Masing² nak menunjukkan kehebatan, tapi kami di Credit Control tak mo menyerah kalah! Hehehehe...

Ini adalah rumah kampung mini jabatan IT.
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet TerkiniInstagram TerkiniArkib Blog