05 Januari, 2023

Panjang ke, pendek?

| No comment

Mesti korang berdebor kan baca tajuk?
Misleading sangat.
Kahs.
Sabar, sabar.
Tajuk je gitu, isi lain.
#tibeh




Anyways...
Kalau nak dikatakan pasal cara aku menulis ni...
rasanya macam dah bertahun aku tulis gini.
Aku rasa macam dah selesa.
Tulis pendek-pendek berbanding satu peranggan panjang berjela.
Lagi pun, kalo tulis satu perenggan panjang...
orang malas nak baca.
Kalau aku sendiri pun malas nak baca,
apatah lagi orang lain.


Kalau diikutkan, zaman-zaman mula aku blogging dulu pun,
lagi pendek aku tulis.
Kengkadang dalam satu baris tu, ada 2-3 perkataan je.
Punya la malas nak karang ayat.
Kira sekarang ni, aku rajin la sikit.
Satu baris tu, boleh la dapat sepuluh ayat kengkadang.


So, aku harap korang yang datang bertandang ni,
tak yah la pelik nau.
Part aku malas nak menulis...
dan part korang malas nak baca sangat.
TLDR omputeh cakap.
So, beginilah jadiknya.
Clear ah semua.
Hahahahaha...


So, I'm choosing pendek over panjang.
Okbyelah.

Tags : , , , ,

Tiada ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Instagram Terkini

Arkib Blog