03 Januari, 2023

Hari pertama kerja 2023.

| No comment

Hari ni, hari ketiga di tahun baru 2023.
Tapi merupakan hari pertama bekerja.
Tahu tak betapa malasnya nak bersiap nak gi keje.
Yelah, walaupun dah siapkan baju seluar semua...
Tapi semangat nak kerja lepas cuti panjang tu...
Tuhan je yang tahu.
M-A-L-A-S.
Usah nak tipu la...
Kalo kata tak sabo nak bekerja di tahun baru.


-___-



Anyway, as for me, malas tak malas tu,
kena gak gi keje macam biasa.
Yang penting kena ada kopi yang aku brew dari rumah.
La ni pun nah habis dah aku minum.
Tinggal bekas je.
Kena pulak ngadap report nak buat tiap awal bulan.


Mmm... kay la korang.
Banyak keje lak nak buat.
Aku tinggalkan korang dengan 3 keping gambo meja aku.
Gambo 1st tu, bekas kopi aku minum tadi.
Hahahaha...
Yang second tu air humidifier aku.
Yang last gambo pc aku kat opis.





Bye korang.
Selamat bekerja bagi memana yang kerja.
Kerja leklok.


Jumpa lagi di lain siaran.
Assalamualaikum.


Tags : , , , ,

Tiada ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Instagram Terkini

Arkib Blog