13 Januari, 2023

From my iPhone.

| No comment


Trying out mobile blogging.

Lama dah rasanya tak post something dari iPhone. 

Dulu memang rajin.


But since dah tak de apps blogger,

jadi macam susah sikit. 

Tapi, aku gigih jugak la bukak blogger dari Chrome. 

Tak nak tertinggal 1 hari. 


Anyway…

Nak cerita apa hari ni?

Supposedly aku sekarang dekat office.

But since tak berapa nak bizi sangat,

bolehlah aku buat post.

Hahahaha. (Gelak nervous.)


Update:

Now lunch hour.

Dok office tak tau apa nak taip.

La ni dok kat bus stop…

tengah tunggu queue kurang.

Ni tengah tunggu nak beli lunch,

dari food truck depan tempat kerja.

Ramai kau!



Slalunya food truck ni jual nasik lemak, bihun, mi.

Ada gak nasik campur tapi lauk limited.

Yelah, truck kecik je kan.

Aku slalu beli keropok dengan buah je dari akak tu.

Tak payah nak queue bagai.

Tapi sebab rini nak beli mi, terpaksalah.


Ngkorang dah lunch ke tu?

Kalau belum, baiklah pegi cepat.

Lunch hour bukannya lama nau.

Sejam je.

Dan bagi ngkorang yang tengah lunch tu…

selamat menjamu selera.


Update 2:

Hari ni kami ada event gift exchange.

Hadiah minimun RM10.

So, memacam menda kitaorang beli.

So, lepas daftar bagai...

pusing wheel of fortune,

dapat nombor, ambik hadian.


Aku dapat hadiah ni/




Hahahaha...

Padahal aku beli menda murah je kot.

Tapi alhamdulillah... rejeki.



Tengoklah muka memasing.

Seronok la tu dapat hadiah mahal.

Dapat hadiah dari dak laki…

Tah tah dapat bekalan belacan sebulan.

Hahahaha.

Sebab aku pernah terkena.

Lol!




Tags : , , , , ,

Tiada ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Instagram Terkini

Arkib Blog