17 Januari, 2021

PKP 2.0 dan Darurat?

PKP 2.0 dan Darurat?

PKP 2.0 dan Darurat?

Masuk 2021 ni, memacam menda jadik. Tak cukup sebulan lagi pun dalam bulan Januari. Dengan banjirnya, dengan gempanya. Memacamlah. Orang pun...

06 Januari, 2021

Wfh.

Wfh.

Wfh.

  Covid-19 is still around. Tak ada sesapa lagi yang bebas dari dijangkiti. Tetambah yang kerja di hospital macam aku ni. Bermula dari semal...

04 Januari, 2021

Aku kena pau.

Aku kena pau.

Aku kena pau.

Sekonyong-konyongnya, lepas aku sampai kampung tempohari, duduk je kat ruang tamu, mak tunjuk aku something kat tv. Aku ingatkan apalah. Rup...

Hujan oh hujan.

Hujan oh hujan.

Hujan oh hujan.

  Dua tiga hari ni, hujan memang rajin turun. Memang dah musim dia, macam tahun-tahun lepas. Cuma semalam hujan turun agak lama dan lebat da...

01 Januari, 2021

2021 is here!

2021 is here!

2021 is here!

Assalamualaikum wbt.   1st day of 2021. Good bye 2020. You will (not) be missed.  Happy new year everyone. Hoping that this new year of 202...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog