03 Ogos, 2016

Stress Management Day 2

| No comment
Salam...

Hey... As I told you yesterday,
today will be the 2nd and the last day,
for my Stress Management course...
at Grand Season Hotel...
organised by my workplace.

Macam biasa, pukul 8 aku sampai hospital...
tanda kedatangan dan kemudian...
terus naik bas menuju puncak.
Eh!
Tak ramai pun yang naik bas ni,
since dekat dan ramai yang pergi sendiri.
Aku je yang rajin naik keta gi hospital...
then naik bas gi ke hotel.
Padahal boleh je terus shoot ke sana.
LOL.


Macam semalam gak,
tentative program start pukul 9 pagi.
Dr. Alvin dah siap sedia kat sana...
dengan program yang boleh dikatakan...
menarik dan tak membosankan.


Hari ni, kumpulan aku...
Team Rocket ada penambahan ahli.
Sebab semalam dia tak boleh nak hadir...
disebabkan hal yang tak dapat dielakkan.
So, kumpulan aku jadi 9 orang sekarang.
Lupa lak nama dia sapa.
Kahs.
So, aku bukanlah the only guy dalam...
kumpulan ni.
Tade la rasa awkward sangat.


Since ni hari yang terakhir...
banyak gak la yang kitaorang expect...
dan wondering, apa menda fun yang...
Dr. Alvin ni akan ajar.
Ada la few thing baru yang aku dapat tau.
Macam... aku ni sebenarnya seorang...
yang lebih pentingkan visual...
selain dari unsur audio dan kinetik.
Ha... gitulah kan dia punya terms.

Ada la few activities yang menentukan...
aku ni jenis orang yang cemana.
So, aku agak intrigued jugak la dengan...
menda yang baru dipelajari ni.
Among other things untuk manage...
stress supaya tak meletop, kan?
Hahaha.


So, macam semalam...
kena ada group discussion,
dan kemudian kena present kat depan.
Aku ingat nak lari la dari buat presentation tu.
Tapi last-last kena gak.
Terus la ke depan ngan budak baru tu.
(Still can't remember his name!)


So, apa yang menarik hari ni,
Dr. Alvin suruh kitaorang buat treasure hunt,
mencari barang berdasarkan teka-teki...
yang dia bagi.
So, melilau la kitaorang kat sekitar hotel tu.
Mencari barang-barang yang dimaksudkan.

Berdasarkan teka-teki tu,
kami cari barang like:
1. jam
2. hati (keychain bentuk hati)
3. bunga
4. tong sampah
5. poskad KLCC
6. sardin cap ayam
7. cermin mata
8. batu
Lupa lak aku nak snap menda-menda alah tu.
Hahaha...
Tapi itulah mendanya kitaorang dapatkan...
berdasarkan teka-teki tu.
Betul ke idak, itu tak penting kata Dr. Alvin.
Sebab masing-masing punya interpretation...
katanya.

Untuk aktiviti last sekali...
yang aku rasa paling best...
ialah membuat figure punching bag.
So, Dr. Alvin soh kitaorang buat figura...
manusia yang kita benci...
tapi tak akan aku namakan di sini,
cukuplah kat dalam course tu yang tau.
Build it, name it, and then blow all your...
feeling towards it.


So, disebabkan ni aktiviti yang menyeronokkan,
sampai aku lupa nak amek gambo...
kitaorang musnahkan figura tu.
Yang ada gambar sisa je la...
macam kat bawah ni.


So, tepat jam 5 petang...
habis la program ni.
Sebenarnya fun gak gi kursus ni.
Tak lak rasa stress kot-kot dia punya...
content kursus membosankan.
Jadi kalau korang ada peluang...
nak gi kursus macam ni,
teruskanlah.
Tak rugi pun.
Boleh apply kat memana pun.

So, lepas tu, balik la.
Selfie tak lupa gak.


Okaylah.
Laytah aku sambung buat post lagi.

Daaa!!!

p/s: Ala, esok keje macam biasa. Huhu.
p/s/s: Lama dah tak buat post cenggini. LOL! Macam waktu dedulu.
Tags : , , , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog