02 Ogos, 2016

Stress Management Day 1

| No comment
Salam.

Long day today.
Tetambah pulak bila kena attend kursus...
anjuran hospital ni.
So, today...
is course day kat Grand Season Hotel.
Stress Management...
day 1.

Sampai hospital around 8 am.
Then lepas confirm kehadiran...
kitaorang diangkut ke hotel...
tempat course tu di adakan.
Bukan jauh pun sebenarnya...
dari hospital tu.
Berjalan pun rasanya boleh sampai,
tak sampai 10 menit.

So...
once dah kat hotel,
course start pukul 9.
Macam biasalah kat memana kursus.
dibahagikan kumpulan,
bagi nama, buat logo and all those...
menda basic kalau berkursus ni.
Kursus ni dihandle oleh...
Dr. Alvin Teoh.
Quiet perky gak la orangnya.

Ada 4 kumpulan,
dan aku dalam kumpulan yang hanya aku je...
lelaki kat situ.
LOL!
Derang nak aku jadi ketua...
tapi aku tolak.
Sebab setiap kali gi kursus...
aku je kena jadi ketua.
So, aku cadangkanlah orang lain jadi ketua.
Semua setuju yang Anita...
boleh jadi ketua kumpulan,
yang aku cadangkan namanya...
Team Rocket.
Kahs!


So, kumpulan Team Rocket ni...
terdiri dari aku, Anita, Ikin, Seri,
Izzana, Shira, Nani dan Izan.
Ada dari Ward, dan ada yang dari Dietary.
Semua muka familiar je.
Hahaha...
Tapi walaupun familiar...
ada jugak antaranya yang aku tak pernah...
bersembang kot.
So, okay la dapat kenal mengenal.
^^


Antara aktiviti berkumpulan...
yang kita orang buat:
Well, nak cakap memenda tu typical sebenarnya.
Buat logo, objektif kumpulan, bla bla bla.
Then buat discussion...
then present kat depan.
depan semua orang.
Nasib baiklah kali ni aku tak jadi ketua.
Kalo dak aku je la yang kena present.
So kali ni, aku dok je kat dalam group...
bagi support.
Cukuplah.
LOL!.

Sebenarnya, kursus ni tak la bosan nau.
Sepanjang kursus tak de pun aktiviti...
yang buat aku mengantok.
Semua orang tergelak-gelak time buat...
presentation depan semua orang.
Dan masa rasa cepat je berlalu.
Tau tau dah pukul 5.
Then balik naik bas.
Kahs.


So habislah kursus Stress Management...
hari pertama.
Esok ada lagi.
Tak taulah apa yang nak diajar esok.
But I'm looking forward to it.
Sebab kursus ni nampak seronok.

Laytah.

p/s: Hari ni makan tanggung, berak cangkung.
Tags : , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog