10 Ogos, 2016

Kingsglaive: Final Fantasy XV

| No comment

Salam…

 

01.-Kingsglaive-FFXV-Movie-Poster

 

Tak sabar sebenarnya…

nak gi tengok tayangan Kingsglaive…

esok kat GSC MidValley.

Spin off cgi movie dari upcoming…

game Final Fantasy XV.

 

Sebenarnya tayangan ni limited je,

untuk tontonan orang awam.

Sebab filem cgi ni disasarkan untuk…

jualan DVD, BluRay dan video streaming.

Akan dirilis pada umum sebelum…

penjualan game Final Fantasy XV…

pada 30 September tahun ni.

 

Kingsglaive ni spin off kedua dalam…

penceritaan Final Fantasy XV.

Spin off pertama adalah anime…

Brotherhood,

yang ditayangkan secara percuma…

di laman rasmi Square Enix kat Youtube.

Setakat ni dah ada 3 episod yang boleh…

ditonton kat sana.

Gi la cari.

LOL.

 

ffxv-brotherhood-anime-feat

 

Okay…

Berbalik pada Kingsglaive.

Bila dapat tau je GSC akan buat…

tayangan limited kat panggung terpilih,

cecepat aku gi book.

Bukan selalu babe.

So rasa excited tu lebih dari filem yang lain.

 

P_20160809_123447

 

Anyway…

Mungkin aku akan buat review pasal…

filem ni nanti.

So, aku tak tau la cemana jalan cerita…

dia nanti.

Since dia berlaku sebelum jalan cerita…

utama kat dalam game.

Berkisar tentang King Regis…

selepas pemergian…

puteranya Prince Noctis untuk…

bertemu Puteri Luna.

Lebih kurang macam tu la cerita dia.

Aku pon tak tau cemana.

Sebab tu nak tengok apa yang jadi.

Hahahaha…

 

Audi-R8-Final-Fantasy-XV-Kingsglaive-screenshot-01

final_fantasy_xv_universe_wallpaper_1080p_by_realzeles-da9i7lb

 

Dari initial trailer dia,

nampak sangat impressive.

Maybe surpassing Final Fantasy VII: AC.

Tapi tak tahulah bila lepas tayangan nanti.

Harap-harap tak mengecewakan.

So, lepas tengok filem cgi ni,

boleh la faham dengan terperinci…

apa yang berlaku semasa jalan cerita…

dalam game.

Game yang dah lama ditunggu-tunggu.

Almost 10 years in the making.

 

So, sapa je yang gi tengok nanti?

^^

 

p/s: Tayangan ni hanya ada di GSC Pavillion ngan Mid Valley je setau aku.

Tags : , , , , , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog