26 Ogos, 2016

Afgan–Sides

| 2 Comments

AFGAN_SIDES_COVER-smaller-sizee

 

Hoorey!

Album terbaru dari penyanyi…

kegemaran aku sorang ni dah kluar.

Sides nama tajuk album dia tu.

Okay, jom review.

 

Album baru ni ada 13 tracks:

1 – Rollercoaster

2 – Knock me out

3 – Count on me

4 – Berani sadari

5 – Thinkin’ about you

6 – Brand new day

7 – X

8 – Berlalu

9 – Kunci hati

10 – Percayalah

11 – Ku dengannya kau dengan dia

12 – Setia menunggu

13 – Jalan terus

 

Walaupun album ni baru je kluar,

tapi tak semuanya lagu adalah baru.

Ada 2-3 lagu yang dah lama ada…

since 2015 sebagai single.

Dan ada juga 2-3 lagu English,

yang diselitkan dalam album ni,

dan ada juga yang dinyanyikan…

secara duet.

Bukan tak suka, tapi bagi aku,

dia lebih menyerlah kalau nyanyi solo.

 

Tak boleh nak cakap antara semua lagu,

dalam album Sides ni,

mana yang sedap?

Since aku pun masih dengar lagu-lagu dia.

Tapi since single Kunci Hati…

kluar terlebih dulu sebelum album,

tu memang dah jadi fav aku.

But lagu Jalan Terus macam akan jadi…

lagu fav aku seterusnya dari Afgan.

 

afgan-003

 

So, berapa bintang Nora nak bagi?

Tettt…

Aku tak boleh nak rate lagi sebab album…

masih lagi panas di pasaran.

Tengok la nanti cemana.

Kot-kot kalo aku bagi 3 bintang kang,

best pulak rasa dia lepas tu.

Ye dak?

 

Anyway…

dapatkan Sides di toko-toko album yang terdekat.

Toko katanya. Kahs.

Gi la kedai beli.

Kalau tak nak beli pon tak pe.

Stream je dari Spotify.

Tade masalah.

Nak lagi best guna Spotify Primier.

Tak de iklan dan kualiti audio marbeles.

 

Okay. Selamat mendengar!

 

^^

Tags : , , , , , , , , , ,

2 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog