07 Disember, 2015

Bilik kecil untuk disewa

| 2 Comments

Salam.

 

Ada yang tengah cari bilik?

Ada bilik kecil kat rumah aku,

yang nak aku sewakan.

 

Bilik as is macam dalam gambar kat bawah.

Ada katil.

Ada almari.

Ada kipas.

Aku siap beli cadar lagi!

Bawak baju je masuk dalam bilik.

Yang best, ada tingkap sendiri.

Bilik yang lain kat sini,

bilik kecik tak ada tingkap.

So… boleh la tengok luar,

cecuci mata ke apa?

 

Bilik yang hendak disewa.

 

As for the ruang tamu pulak,

macam yang kat bawah ni.

Boleh tgk tv ngan Hypptv.

DVD pon ada.

Cinema mood pon ada.

Tengok movie baru kat dinding.

 

Internet is included.

Dapur pulak as is.

Tak la teruk sangat,

tapi boleh la memasak,

memanas, membakar,

menggoreng, menyetim bagai.

Peti es pon ada.

Mesin basuh ada.

Tapi tak tau la boleh guna ke idak.

Kita orang dalam rumah ni pun…

basuh baju kat dobi.

Dekat je ngan rumah.

 

Ruang ramu rumah.Ruang tamu rumah.  

One thing yang best kat kawasan sini,

Dekat ngan mini UTC.

Dekat ngan kedai.

Nak cari makan pun senang,

kalau malas nak masak tu.

LRT pon dekat.

Jalan sikit tetiba dah sampai stesen.

Nak cuci mata pon senang,

sebab ada gym dekat kat sini…

Eh! Tibah. Hahahaha…

 

So, sapa yang interested,

boleh la tinggalkan komen.

Sementara tengah kosong tu,

cecepat la rebut.

 

But, kami nak yang Melayu.

Yang pandai jaga kebersihan.

Bujang dan bekerja.

Yang pandai masak pon ok (lol).

Sewa sebulan RM350.

1+1.

 

So rebutlah peluang dok rumah bujang,

yang bukan tipikal bujang.

Hahahaha…

Tibah.

 

Later!

Tags : , , , , , , , ,

2 ulasan:

  1. Pehhhh, terbaik dah ni. Tak pernah lagi setakat ni duduk rumah sewa.

    Semoga jumpa penyewa yang sesuai ijan.

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog