21 September, 2015

Konsert Suara Hati Afgan

| 1 Comment

Salam…

 

Lama tak ketemu kan?

Hiks.

BTW, apa kabar.

Harap semuanya sihat nah.

^^

 

Jumaat lepas adalah hari,

yang agak aku tunggu-tunggu jugak la.

Since dah lama memang nak pergi

to one of the konsert penyanyi…

yang memang aku minat… 

dari dulu.

Afganshah Reza.

 

Berlangsung pada 18hb September.

Lebih kurang 2 bulan jugak la tunggu,

lepas beli tiket dia.

Bila sampai masanya…

memang excited gila nak tengok

Afgan perform live depan mata.

Dan konsert dia tu…

memang tak mengecewakan.

 

Gerak dari rumah lebih kurang 6:30…

dengan one of my bff Izzat.

Masuk ke Plenery Hall,

lebih kurang 7:45 malam.

 

Time amek seating. 

Konsert start lebih kurang…

pukul 9:00 malam.

Bermula dengan penyanyi yang entah

sapa pun aku tak kenal.

Then lepas habis dua lagu dia…

barulah Afgan mula konsert tu.

 

P_20150918_225115

P_20150918_232907

P_20150918_233314

P_20150918_233505

 

Konsert berlangsung lebih kurang…

2 jam setengah gak la.

Really had fun dengan konsert…

Suara Hati Afgan ni.

Suara dia memang perfect.

Menang patut pun konsert dia tu,

full house.

 

Sorrylah gambar yang aku bubuh ni,

agak blur sikit.

Maklumlah stage jauh.

Walau pun aku duduk dekat gila…

dengan stage, tapi bila ambik gambo,

haluih nak mampos.

So terpaksalah zoom.

Hasilnya gambar agak grainy.

Tu pun amek cecuri…

sebab derang tak bagik pon,

ambik gambo or rakan konsert tu.

Tapi peduli apa.

Harus la amek gambo time event gini.

Hahahahaha…

 

Anyway, I really had a great time,

with the konsert.

One of my best night ever.

InsyaAllah… kalo Afgan buat konsert lagi…

aku akan pergi tengok lagi.

Gegeh la kan?

Hiks.

 

Later guys.

 

p/s: Pakai baju Tuan gi konsert. Protokol sangat. Hahahaha…

Tags : , , , , , , , , ,

1 ulasan:

  1. Tak pernah lagi merasa pergi konsert. Bila la nak ada peluang sendiri ni.

    Btw lama dah tak singgah sini :)

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog