03 Mac, 2015

Hilang

| 1 Comment

Salam.

 

Kalau ikutkan,

lama dah nak post entry ni.

But entah cemana macam tak de hati,

nak post…

Sebab hati masih sedih kot.

 

Sedih?

Sedih apa hal lak?

 

Sebab Bunny hilang.

Bergegar jap dunia aku bila kuceng aku,

yang sekor ni hilang.

Macam tak tau nak buat apa.

Memang tak expect pon Bunny nak hilang.

Sebab Bunny ni jenis yang manja,

susah nak jejauh ngan orang.

 

Bunny! Daddy rindu! 

That day,

aku macam biasa…

letak Bunny ngan Buddy kat beranda.

tinggalkan makanan derang,

kosongkan potty tray derang,

letak menan derang.

 

Then petang tu,

lepas balik keje, first thing aku buat,

ialah bukak sliding door…

dan lepaskan derang masuk ke dalam.

 

Tapi…

Time tu yang masuk si Buddy je.

Peh tu dia mengiau kuat…

Pelik gak aku.

Terus aku gi beranda nak tengok.

Cecari, memang tinggal Bunny je.

Berderau darau aku…

Abes aku cari satu beranda,

bebelakang kotak yang derang slalu main.

 

TAK JUMPA…

 

Carik dalam rumah…

Dalam bilik…

Dalam bilik air…

Dalam pentri.

Dok tetengok bawah pintu bilik houzmet.

Tak de…

 

AH SODAH!

 

Aku dah  macam nak nangis tak jumpa Bunny.

Terus aku sarung selipar…

terus aku turun tangga.

Cuba carik Bunny kot kot dia ada kat bawah.

Sebab aku ada  teori kehilangan Bunny.

Kot kot dia main kat beranda tu,

tetiba jatuh…

tapi tak mati…

Sebab kat bawah tu ada bumbung bagai.

Then kat bawah ada pokok ngan belukar.

Tak mungkin dia akan mati.

 

But if la! If Bunny mati pun,

sure jumpa bangkai dia kot.

Tapi tade…

(T________T)

 

Jenuh pusing sana sini.

Melilau mata mencari kelibat Bunny.

Masih tak dapat sampai ke hari ni.

Sedih nak mampos.

 

Aku rasa la…

Bunny hilang orang curik kot,

lepas dia jatuh and survived.

Nak cakap dia terlepas… tak mungkin kot.

Sebab derang memang jenis domestik kot.

Tak tau nak idop sendri.

Haaa…

 

So beberapa hari tak jumpa,

memang muka serabai gila.

Tak de masa nak trim janggut bagai.

Sampai houzmet aku cakap…

“Macam dah mati bini”…

LOL sangat.

LOL, LOL pon… sedih k.

Gila tak sedih kucing bela dari kecik…

hilang macam tu je.

Dari dua ekor, tinggal sekor.

Sian si Buddy dah tade geng nak main.

Sengsorang je.

Macam tuan dia gak.

Huhuhuhu…

 

Aku harap kat mana je Bunny berada,

dia baik je, ada orang jaga makan minum dia.

Daddy doa Bunny bebaik je.

Daddy rindu kat Bunny.

 

(T______T)

 

p/s: Buddy semakin manja ngan aku.

p/s/s: Pagi tadi Buddy pecahkah pasu aku!

Tags : , , , , , ,

1 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog