14 Februari, 2015

Post hari Sabut!

| No comment

Salam.

 

Selamat hari Sabut (bukan typo).

 

Dok sehari-hari nak update,

tapi habuk pon tara.

Hari-hari ada je idea nak update,

tapi bila ngadap Live Writer ni,

mind block.

Semua memenda yang aku nak tulis,

hilang…

 

Tapi kalo aku update pon,

macamlah ada orang yang nak baca.

Hahahaha…

 

Hahahaha 

Anyway…

Been busy,

Ngan tak sihat bagai,

tapi kena buat-buat sihat.

Mood swing tu biasa.

Tabah je lah korang yang deal ngan aku,

time aku ngah gitu.

Hiks.

 

So, cerita hari ni,

pasal nak beli rumah.

 

Aku lately dok la bukak itu ini,

nak cari rumah untuk dibeli,

agak leceh gak la…

bila ada rumah yang berkenan,

tapi orang yang jual tak angkat lak.

Gitu ke cara nak jual?

*Sigh*

Aku pulak yang bengang.

Bila ada yang berkenan lagi,

harga dia la pulak…

*Nangis*

 

Macam dilema lak aku sekarang ni.

Rumah sekarang ni memang la selesa.

Tapi korang pikir la…

dari dok sewa 7-8 ratus sebulan,

duit habis gitu je bagi kat tuan rumah.

Bebila masa dia boleh cakap…

dia nak balik rumah tu.

Dah la barang dalam rumah tu,

dah bertimbun over the years.

Peh tu nak pindah?

Gosh!…

 

And the rest, korang tau la cemana.

Just horrible! Kan?

 

Ntah, 2-3 menjak ni macam tak tenang lak,

selagi tak dapat rumah yang nak dibeli.

Rasa macam lagi cepat dapat rumah,

selesaikan apa yang patut,

then pindah for good.

TO YOUR OWN HOUSE!

Tak payah nak pening…

pikir pasal nak pindah ke mana lagi lepas tu.

 

Kengkadang rasa menyesal gak,

dah tetua gini baru nak carik rumah bagai.

Memasa muda tak nak buat…

menda tu semua.

Time muda asik nak fun je.

Haaa… sekarang rasakan.

Mereput la ko kat situ.

Hahahaha…

Engkorang yang muda tu,

kalo tak nak rasa menyesal macam aku,

tak payah la nak fun-fun sangat.

Buat dulu memana yang penting.

Beli rumah dulu yang penting.

Kereta tu kendian tak pe.

Hiks.

 

Anyway…

Back to rumah yang bakal aku nak beli tu.

Aku kalau boleh memang nak cari…

kawasan dedekat je dari Menara Orkid ni.

Memang aku dah terattached diri sendiri,

dengan kawasan ni. 

Kalau boleh, nak je beli rumah…

kat dalam Menara Orkid ni.

Sebab semuanya serba serbi senang.

 

Kedai banyak…

Nak makan senang…

LRT dekat…

UTC sebelah rumah je…

Nak gi KL tak le jauh beno…

Tempat keje boleh tengok dari beranda…

 

Ha!

Apa lagi yang tak der?

Cakap je…

Sume ada kat sini.

Sebab tu la aku macam susah,

nak pindah dari sini.

Since 2000an memang aku dah kat sini.

Tak pernah keluar dari kawasan ni.

Sebelum tu kat WangsaMaju je.

But kat Sentul ni… you know?

It’s my home now.

So apa-apa pun…

memang kat sini je la.

 

8329169 

Semoga house hunting aku,

berjaya nanti.

Lepas tu pindah for good.

Senang.

Bebulan bayar, rumah mulik sendiri.

Tak payah nak menyewa lagi.

Senang nak buat itu ini.

Nak decorate ke,

nak ubahsuai ke…

Orang kata sokati ko la Jah!

Haaa… Gituh.

Korang doa-doakanlah ye?

Dah dapat nanti aku buat parti bogel.

Eh!

Kakakaka… tade lah.

 

Okay. Itu jelah buat kali ni.

Babai.

 

p/s : Kalo aku pindah, meh la tolong angkat barang aku! LOLOL!

Tags : , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog