16 Februari, 2015

Frust tu kecewa!

| 2 Comments

Chinese New Year…

is around the corner.

So, ramailah yang dah ready,

nak bercuti panjang,

balik kampung.

 

Aku?

 

gorillafrust 

Frust!

 

Dah mintak cuti (walau blom approve)…

nak balik kampong kononnya.

tapi aku lupa…

yang minggu ni aku oncall.

So terpaksalah cancel.

*nangis*

 

Nasib baik aku cakap kat mak,

yang aku tak sure boleh balik ke idak,

sebab tengah oncall.

Kang aku balik kang,

ade je memenda tak kena,

kat tempat keje tu.

Bebudak kat sini bukan boleh percaya.

Monitor tak on suis pun…

dia cakap masalah besar.

Padahal sendri boleh buat.

 

Mak cakap dia tak kisah.

“Dah keje, nak buat cemana?”

Frust tu jangan cakap la.

so… bawak bersabar, bawak bertenang.

Cuti banyak lagi.

bebila boleh balik kampung.

 

So, apa sebenarnya,

yang aku nak sampaikan?

 

Tak ada apa sebenarnya.

Nak bagitau aku tak balik cuti,

Chinese New Year ni.

Dok la merepot kat sini.

Bae pon tade. Eh!

 

Tapi aku sarankan, kalau ada masa,

kerap-kerapkanlah balik kampung.

Jumpa mak ayah selagi mereka masih ada.

Karang, bila dah tak ada,

barulah nak meyesal.

 

Dah la!

Biar je aku mereput tepi sudut dinding.

Menangisi dan meratap…

ketidakbolehan aku nak balik kampung…

cuti panjang ni.

 

Babailah.

 

p/s : Bae! Nak Bae!

Tags : , , , ,

2 ulasan:

  1. the next weekend tu balik laaaaaa boleh join hahaha

    BalasPadam
  2. InsyaAllah. dah gaji kot time tu. hahahaha...

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog