07 Disember, 2015

Bilik kecil untuk disewa

Bilik kecil untuk disewa

Bilik kecil untuk disewa

Salam.   Ada yang tengah cari bilik? Ada bilik kecil kat rumah aku, yang nak aku sewakan.   Bilik as is macam dalam gambar kat bawah. ...

Tidur

Tidur

Tidur

    Tidur. Itulah benda yang aku… buat sejak kebelakangan ni. Itu je menda yang paling… senang aku nak buat. Balik kerja je… lepas...

30 September, 2015

Awak pun saya tak nampak!

Awak pun saya tak nampak!

Awak pun saya tak nampak!

Salam…   Semenjak dua menjak ni, hari kelam je disebabkan jerebu. Masalah kesihatan jangan cakap la. Batuk-batuk tu dah macam biasa. B...

21 September, 2015

Konsert Suara Hati Afgan

Konsert Suara Hati Afgan

Konsert Suara Hati Afgan

Salam…   Lama tak ketemu kan? Hiks. BTW, apa kabar. Harap semuanya sihat nah. ^^   Jumaat lepas adalah hari, yang agak aku tunggu-t...

25 Ogos, 2015

Tak boleh tidur!

Tak boleh tidur!

Tak boleh tidur!

Malam makin larut. 4:35 pagi. Mata masih terbuka. Entah apa yang mengganggu? Jenuh pusing kanan kiri. Bantal semua hangat dipeluk. Dari kepa...

15 Ogos, 2015

Hilang 2.

Hilang 2.

Hilang 2.

Salam…   Apa khabarlah agaknya semua. Sihatlah hendaknya. Rindu pulak nak berceloteh dalam ni. Berbulan rasanya berhenti menulis. Tak ...

03 Mac, 2015

Hilang

Hilang

Hilang

Salam.   Kalau ikutkan, lama dah nak post entry ni. But entah cemana macam tak de hati, nak post… Sebab hati masih sedih kot.   Sedi...

18 Februari, 2015

Tinggal…

Tinggal…

Tinggal…

Salam…   Esok dah nak cuti. Ramai dah meninggalkan kotaraya. Ada jugak yang masih tinggal.   Aku dalam kategori masih tinggal.   Buk...

17 Februari, 2015

Bila sampai masanya.

Bila sampai masanya.

Bila sampai masanya.

Selamat hari Selasa korang!   Rasa-rasanyalah, macam aku akan buat entry… hari-hari dah sekarang ni. Ingat nak tulis malam tadi, sebel...

16 Februari, 2015

Live, Life, Love : Tentang Achik

Live, Life, Love : Tentang Achik

Live, Life, Love : Tentang Achik

Okay!   Time untuk feature blog hebat, dari kengkawan.   So hari ini blog yang bertuah untuk… difeaturekan dalam ILS ialah… *drumroll...

Frust tu kecewa!

Frust tu kecewa!

Frust tu kecewa!

Chinese New Year… is around the corner. So, ramailah yang dah ready, nak bercuti panjang, balik kampung.   Aku?     Frust!   Dah ...

Entry pagi sepi'ie

Entry pagi sepi'ie

Entry pagi sepi'ie

Aku tak boleh tido... So, bila tak boleh tido, slalunya orang akan berfikir.     Jadi malam ni, sebelum aku tertidur, dengan ipad di...

14 Februari, 2015

Post hari Sabut!

Post hari Sabut!

Post hari Sabut!

Salam.   Selamat hari Sabut (bukan typo).   Dok sehari-hari nak update, tapi habuk pon tara. Hari-hari ada je idea nak update, tapi bila nga...

06 Januari, 2015

2015

2015

2015

Dalam senyap, dah enam hari tahun baru berlalu. Entah sama atau tak, dengan 2014 nanti. Harap-harapnya ada benda baru… yang akan terjad...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog