15 September, 2014

Perihal aku dan kenduri kawen.

| 2 Comments

Hey guys!

 

Cuti bebudak sekolah dah mula.

Maka ramailah orang membuat persediaan…

untuk buat kenduri kawen.

Sana kawen,

sini kawen…

Di mana-mana pun kawen.

 

Aku je yang tak kawen-kawen.

Kahs!

 

The thing is…

Truthfully…

I hate weddings.

I hate to go to one,

and I don’t want to get involved in one.

Kalau pun aku kawen,

I guess I don’t want to have…

yang grand sampai berhutang keliling pinggang.

Kawen koboi pon tak pe.

Asalkan orang tua tau dah la.

 

Hanya gambar hiasan. 

Entah…

I never imagine myself,

being up to the pelamin,

and do all those things that normally…

a newly wed would do.

Never.

So don’t put up hopes,

kalau aku kawen pun, I will never do that.

Hahaha…

 

So, people.

Kalau ajak aku gi kenduri kawen,

I really appreciate what you do.

Bukan aku tak nak pergi.

Tapi aku tak de hati nak gi.

I just feel that…

it just a place I don’t belong.

So, aku tak kecik hati pun,

kalau kenduri kawen tak jemput aku.

As long aku tau korang dah nak kawen udah la.

Hahaha…

 

I’s just me.

I don’t know why.

I just hate going to weddings.

Maybe it just too sad to me.

but, I really happy for you guys.

Hahaha…

See. Aku pon dah konpius.

LOLOL!

 

Gosh!

 

p/s : Mak! Nak kawen? :’))))

Tags : , , , , ,

2 ulasan:

  1. kalo aku kawen lagi...aku nk ajak ko gak..jadik pengepit...hahahahahaha

    BalasPadam
  2. Sabo la bam jann. InsyaAllah jodoh datang nnt ;)

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog