03 Ogos, 2014

Blurbs

| 5 Comments

Hei all.

 

Sekali sekala kan…

terasa gak macam aku ni,

tak ada blog pon nak hapdet memenda.

Kesian blog ni macam dah bersawang.

 

Yelah!,

kalo aku apdet pon,

ada ke nak baca.

Hahahaha…

 

By the way,

it’s already 7th of Syawal.

kengkonon hari tu nak update,

but tak pun.

Impian tinggal impian.

Sampai la hari ni.

 

Okay,

let’s just cut the crap and…

go straight to the point.

 

Last 1st Syawal,

hari raya hari tu la.

Met few new friends kat Ipoh.

And I could say that they are talented.

But surely, I was really impressed,

with this guy named Falliq.

He got his own channel on Youtube,

and I checked out all his videos.

Melekat aku tengok all the videos,

sampai habis.

Love to see his blurbs,

all this topic  about everything,

and everything’s under the sun.

Ewah! Tiru lak cara dia cakap.

 

You guys can checkout his channel here:

 

http://www.youtube.com/mrfalliq

 

falliqblurbs

 

What I really like about this channel,

Falliq himself really knows how to talk.

Unlike me,

kalau cakap depan kamera,

mesti akan ada, “aaaaaa…. aaaaaa…”

macam vlog yang pernah aku buat…

sebelum ni.

 

All the topics were relevant,

and interesting. 

So why don’t you check out…

his channel and subscribe.

 

Had the opportunity to meet himself,

and boy, such a friendly person he is.

Memula tu memang la awkward sikit.

But after a few moment, I could catchup,

and bersembang macam dah lama kenal.

Funny,

malam tu kitaorang sembang,

none of us picked up the phone and…

checked out the social media.

Just pure sembang and more sembang.

Sampai lupa nak ambik gambar.

Last-last, Falliq sendiri yang ambik gambar…

masa time nak balik.

That was the one and only time,

kitaorang bergambar.

 

Ehsan dari Instagram Mr. Falliq.

 

Owh, lupa nak bagitaw…

That night, we 5 people met the first time.

Kecuali aku dengan @umarkadir.

We met night before.

They were @JunggelTrekker…

and @Pingu_Toha.

And of course @mrfalliq himself.

Such a talented people they are.

Penulis la, blogger la, chemist la.

Amboi terasa kecik je rasanya.

Hahahaha…

 

Okay, cukup lah tu.

Nak soh korang check out Mr Falliq…

punya channel je sebenarnya.

Hahahaha…

 

Later guys!

 

p/s : This should be a yearly meeting guys! Hahaha!

Tags : , , , , , , , , , , ,

5 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog