18 Mei, 2014

Masa untuk mengemas!

| No comment

Some might say that bedroom…

is a place of zen.

Lepas seharian kerja, nak rehatkan badan,

lepas seharan kerja.

Samalah macam aku.

Bilik aku memang tempat yang banyak,

aku habiskan masa aku.

 

Bilik tu lah tempat aku tidur,

main game, membaca, bertenet, kerja…

even tulis entry ni pon dalam bilik gak.

 

So, sepanjan minggu ni,

aku banyak habiskan masa mengemas bilik.

Tambah 2-3 menda yang dah lama aku rasa,

nak bubuh dalam bilik tu.

Rak buku…

almari bilik air,

Para…

2-3 menda lagi la…

Now dah siap.

So… aku pon tak de idea apa lagi dah…

apa lagi yang nak ditambah dalam bilik ni.

Macam dah cramp dengan banyak barang.

Padahal, bilik sekangkang kera je.

 

So, this is it!

 

Para yang dapat gak aku naikkan utk boh teddy yang orang hadiahkan pada aku. :)

2 bijik bantal biru tu aku baru beli. Hahaha... Begitu gak lampu tu.

My home office. Tempat aku buat translation slalu... Agak"penuh" kat situ. Hehu!

My entertainment corner. Sini la aku lalu tengok movie, men game, dgr radio bagai.

Bedside table kat hujung kaki katil. Kat sini je yang sesuai untuk aku letak, sebab tempat lain tak boleh bubuh dah!.

Under sink cupboard yang aku beli dari Ikea. Eco yang tolong pasangkan ni. Now, tak la bersepah bebarang kat bilik air.

 

Alhamdulillah…

Bilik aku ni dah less clutter dari yang sebelumnya.

Nak masuk pun dah tak sakit mata mandang,

Jadi, over all…

Bilik aku lebih kurang macam ni…

 

View dari pintu masuk.

View mengadap katil dan home office.

 

Actually…

Sebenarnya, bukan aku sorang je yang buat.

Ada gak 2 orang yang tolong pasangkan rak,

dan almari bilik air tu.

Thanks pada Medan ngan Eco,

sebab tolong pasangkan.

Kalo aku yang pasang,

jadi tu jadi, tapi mungkin minggu depan kot baru siap.

Hahahaha…

 

Bersungguh Medan pasang lemari ni. TQ Medan. :*

Lemari yang dah siap dipasang oleh Medan.

 

Tu sajork!

Tak la hebat macam bilik korang yang lain,

yang lebih cantik dari.

Asalkan selesa untuk aku sudah.

Ye dak?

 

Oklah.

Sampai sini saja.

Later.

 

p/s: Next project?

Tags : , , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog