18 April, 2014

Akhirnya keluar hospital juga.

| No comment

Kejadian berlaku hampir dua minggu lepas.

Terjadi selepas aku dan 2 kawan aku turun dari Cameron.

Sebenarnya lepas hantar Syark balik ke UKM.

Kemudian Iswari mati dipertengahan jalan.

Jenuh jugak nak ngidupkan.

Tapi malangnya… Tak mau-mau gak hidup. Frust!

 

Nak tak nak terpaksalah call tow truck.

Nasib baiklah aku simpan nombor dia dalam kereta.

Lepas tanya itu ini, alhamdulillah…

Towing process berjalan tanpa keluar sesen pon.

Semua ditanggung oelh pihak insuran.

 

So, tunggulah aku ngan Achik kat errr… aku pun dah lupa kat mana.

Lebih kurang jam 10++…

Tow truck pulak sampai dalam pukul 1 pagi.

So, nunggu je lah kat dalam kereta sambil menuit.

Then datang Syark dan kengkawan lain.

Konon nak jump, but… tak berhasil gak.

 

Tow truck sampai ke tempat kejadian.

Getting ready to be boarded.

Dah siap didukung oleh tow truck.

Aku ngan Achik sempat lagi bergambo dalam trak. Iswari kat belakang.

Trak isi minyak dulu sebelum gerak ke Sentul. 

So, aku ngan Achik balik ke Sentul naik trak.

First time gak la. Seronok ada, kelakar pun ada…

Achik dalam tu dok gegelak sampai tertidur.

Ni la kali pertama kena tow macam ni.

Nasib badan!

 

Sampai ke Sentul lebih kurang jam 2 cenggitu.

Achik nak balik ke Kg. Muda pon macam dah lewat.

So dia tidur rumah aku je. Esok baru gerak balik.

 

So, kemudiannya aku mintak tolong kawan aku tengokkan…

apa masalah yang Iswari ni hadapi.

Ye lah, ada yang kata bateri. Ada yang kata fuel pump.

Last-last, lepas periksa, kawan aku si Man cakap…

masalah dari ignition distributor.

Kena tukar katanya. Dah rosak.

Huhu! Terbang duit lagi. Oh! Money! Money! Money!

Tapi aku bersyukur sangat tak jadi apa-apa yang serious.

Dan bersyukur jugak yang kejadian tu tak berlaku kat Cameron.

 

So, hari ni baru selesai semuanya.

Baru dapat nak gerak.

Nak dekat dua minggu jugak la berjalan kaki gi kerja.

Nasib baik office dekat.

Hai laaa…

Nasib badan.

 

p/s : Terima kasih daun keladi bro!… (^____^)

Tags : , , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog