25 Disember, 2014

Buddy and Bunny.

Buddy and Bunny.

Buddy and Bunny.

Dah nak dekat 2 minggu aku bawak balik… Buddy ngan Bunny. Dua ekor anak kucing yang aku ambik, dari Fad. Kucing jenis bulu panjang, Com...

Poskad dari Sydney daripada @SirFais

Poskad dari Sydney daripada @SirFais

Poskad dari Sydney daripada @SirFais

Pagi tadi dapat poskad dari Sydney. Kiriman dari SirFais yang dok belajar sana. Sekarang ni memang agak rare… bila dapat something yang d...

17 September, 2014

Susah sangat ke nak bangun?

Susah sangat ke nak bangun?

Susah sangat ke nak bangun?

Salam,   Semalam Hari Malaysia. Hari di mana Malaysia ditubuhkan. Jadi sebagai anak Malaysia, aku memang bangga… bukan sebab apa yang kita...

15 September, 2014

Perihal aku dan kenduri kawen.

Perihal aku dan kenduri kawen.

Perihal aku dan kenduri kawen.

Hey guys!   Cuti bebudak sekolah dah mula. Maka ramailah orang membuat persediaan… untuk buat kenduri kawen. Sana kawen, sini kawen… ...

03 Ogos, 2014

Blurbs

Blurbs

Blurbs

Hei all.   Sekali sekala kan… terasa gak macam aku ni, tak ada blog pon nak hapdet memenda. Kesian blog ni macam dah bersawang.   Yel...

08 Julai, 2014

A Letter from The Lost Days

A Letter from The Lost Days

A Letter from The Lost Days

A letter to my future self, am I still happy, I begin Have I grown up pretty? Is daddy still a good man? Am I still friends with Colleen? ...

18 Mei, 2014

Masa untuk mengemas!

Masa untuk mengemas!

Masa untuk mengemas!

Some might say that bedroom… is a place of zen. Lepas seharian kerja, nak rehatkan badan, lepas seharan kerja. Samalah macam aku. Bilik...

26 April, 2014

Under the weather!

Under the weather!

Under the weather!

Maybe because it’s raining season… Feeling not quiet well this time around. Feeling under the weather. The headache, the flue, hot temp...

22 April, 2014

Betul atau tidak? Entahlah…

Betul atau tidak? Entahlah…

Betul atau tidak? Entahlah…

Salam… Semenjak aku post pasal ucapan harijadi… ke Hejoi tempohari, aku ada nampak satu menda yang pelik. Tak tahulah menda tu betul ata...

21 April, 2014

Layout baru untuk ILS!

Layout baru untuk ILS!

Layout baru untuk ILS!

Salam! Baru dapat nak buat entri lepas beberapa hari. But since, sibuk dengan kerja lain dan, dan beberepa perkara nak di settlekan… ...

20 April, 2014

2021 sudah tiba.

2021 sudah tiba.

2021 sudah tiba.

2021 sudah di sini, dengan harapan dunia akan menjadi tempat yang lebih selamat.

18 April, 2014

Happy birthday Hejoi a.k.a @fezry86

Happy birthday Hejoi a.k.a @fezry86

Happy birthday Hejoi a.k.a @fezry86

Hey! It’s your birthday today! Sorry I wish it a little bit late. Came by to remember when I see the date, and it looked kinda familia...

Akhirnya keluar hospital juga.

Akhirnya keluar hospital juga.

Akhirnya keluar hospital juga.

Kejadian berlaku hampir dua minggu lepas. Terjadi selepas aku dan 2 kawan aku turun dari Cameron. Sebenarnya lepas hantar Syark balik ke...

19 Mac, 2014

Obligations.

Obligations.

Obligations.

  As the picture implies, it’s true as fcuk, isn’t it? Our obligations are still overshadowing, for every steps back and foreword ...

20 Januari, 2014

Jom update belog

Jom update belog

Jom update belog

Salam…   Dah 20 hari lepas tahun baru, aku update blog sendiri. Macam malas je… dan tak der idea nak boh apa. Maklumlah idop tak...

01 Januari, 2014

Happy new year 2014

Happy new year 2014

Happy new year 2014

  Salam…   That’s it! 2013 has just left us, with good and bad vibes. And now, a brand new year, is about to begin.   20...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog