06 Disember, 2013

Minor upgrade…

| No comment

Salam…

 

Macam dah lama tak buat post kan?

Hmmm…

Tak berapa nak sihat sebenarnya.

 

Anyway…

Been busy doing some upgrades,

to Iswari.

Yeah! Her name is Iswari.

My old girlfriend who always,

takes me wherever I wanted.

The Proton Iswara.

 

Early his week,

I’ve been thinking about,

giving some makeup,

to her, since all the paints,

and the spoiler…

dah jadi agak usang.

Jadi, tanpa teragak-agak,

aku bercadang nak berikan,

sicker carbon dan spoiler baru,

kepada Iswari.

At least, tak la nampak buruk sangat,

walaupun Iswari dah berumur lebih,

dari 12 tahun.

But it still in good condition, by the way.

 

Cuma perlukan beberapa upgrades,

yang dirasakan perlu.

Supaya tak la nampak buruk nau.

 

Pasang carbon sticker kat bumbung.

Sticker yang dah siap diletak kat depan.

 

Di mulakan dengan membubuh,

sticker carbon,

Aku soh derang bubuh kat bahagian,

depan dengan bumbung.

Ini la tempat paling kritikal,

pada body Iswari.

 

Cat memang dah tak boleh blah,

Dah macam kurap lak aku tengok.

So, bila dah dibubuh dengan sticker carbon ni,

Idok le nampak sangat.

 

Lama gak nak bubuh menda alah ni.

2 jam gak la nak siap.

Akhirnya… tadaaa…

Boleh tahan la…

Hahahaha…

 

Spoiler lama yang dah rosak...

Percubaan membuka spoiler.

Bila dah bukak, kotornya ya amat!

Proses mengikis gam yang tertinggal.

 

Seterusnya,

pasang spoiler…

Dari apa yang korang boleh nampak,

dari gambar kat atas tu,

spoiler lama memang macam haram.

Spoiler original dari Proton.

Dah mengelupas dah cat dia.

Aku pon kengkadang kalo rajin,

kopek la sikit demi sikit.

Tangan orang tak leh dok diam.

Gitu ler.

Hahahaha…

 

So, dengan bertungkus-lumusnya derang,

nak mencabut spoiler…

yang dah melekat kuat kat bonet tu.

Bila dah tercabut semuanya…

MasyaAllah… buruk bak ang.

Huduh!

Penuh sampah lak tu.

Melekat kat celah-celah spoiler lama.

So terpaksalah derang bersihkan,

untuk preparation nak pasang,

spoiler yang baru.

 

Tengah fitting spoiler kat tempatnya.

Derang ngah tanda tempat yang nak ditebuk.

3 lubang baru + 1 lubang yang memang dah ada.

Budak Myanmar ni ngah pasang skru kat spoiler baru.

Tengah ketatkan skru ngan wiring.

Bila dah siap semuanya. Tadaaa...

 

So, lepas semua siap dicabut,

Derang prepare lak nak pasang,

spoiler yang baru.

Aku beli yang tak dicat lagi.

Sebab murah, dan…

aku memang sengaja ambik yang macam tu,

sebab mungkin aku akan cat,

Iswari tu nanti.

(harapnya lah…)

 

Derang buat lubang kat bonet,

sebab nak sesuaikan dengan belakang,

Iswari, dan nak lekatkan dia.

Terjojol gak mata nengok derang buat lubang tu.

But… cool…

Aku percaya apa yang derang buat,

kat Iswari.

Hahahaha…

 

Bila dah siap pasang,

cenggitu la rupa spoiler Iswari.

Boleh la.

Ada orang kata Iswari boleh terbang lepas ni.

Mungkin gak betulnya.

Abang aku lak cakap…

aku nak gi drift ke haper?

Hahahaha…

Ntah…

Aku pon tak tau ngape,

aku pilih spoiler yang tu.

Cool kot.

Hahahaha…

 

Bantai!!!

 

Banyak lagi aku nak buat kat Iswari.

Mebi pas ni nak pasang body kit lak kot.

Then nak tukar sport rim.

Amboi!

Macam banyak duit je nak buat semua tu kan?

Hahahaha…

Ala, pelan-pelan ler.

Bukan nak pasang semua sekali,

dan-dan tu gak.

Sesikit la kan?

Hahaha…

 

Well…

Tu je updates untuk kali ni.

Nanti kalo aku pasang memenda lain,

kat Iswari,

nanti aku boh dalam ni.

Till then,

later guys…

 

(^.^)/

 

p/s : Tetap drive 110 km/j gak…

Tags : , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog