10 Oktober, 2013

Supposed to be a Wordless Wednesday entry

| No comment

 

Mengantuk…

Mengantuk,,,

Mengantuk…

 

Entah ngape sejak dari pagi,

mata aku berat semacam.

Macam ada orang boh kas-kas,

dalam makanan yang aku makan.

 

Dah nak dekat 30 kilo rasanya,

berat mata aku time tu.

 

Mungkin sebab ekon kat opis,

tak berapa nak okay kot.

Agak panas dan sesuai untuk…

berhibernasi.

Nak kata sejuk tak la jugak.

Nak kata panas pon tak gak.

So-so.

Kalo ayam nak mengeram telur tu,

memang sesuai.

That’s why la kot rasa mengantuk tu,

tak dapat nak ditahan-tahan.

 

Cukup pukul 1, aku lelap kat meja.

Selama setengah jam…

 

Sampai la ke petang rasa mengantuk tu,

membawa sampai balik.

Then you know what happened,

sampai rumah.

 

Crashed boom bang!

 

Harap esok lebih produktif!

Harap-harapnya lah!

 

(=__=!)

 

p/s : penat mungkin gak.

p/s/s : entry ni sepatutnya aku post Rabu, tapi dah masuk hari Khamis baru publish. Haishhh…

Tags : , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog