12 Oktober, 2013

Spending the Friday Night!

| No comment

Salam…

 

Hey, Sabtu datang lagi.

Dan hari ni kerja macam biasa.

Busan? Sudah tentu!

Hahahaha…

Ye la, orang lain dah setat,

gerak balik kampung…

for AidilAdha,

but I’m still stuch stuck here.

Dan Isnin tak cuti.

 

Probably, will be going back,

to Ipoh after work,

hari Isnin tu.

Don’t know how the traffic will be…

Hmmm…

 

Anyway!

It was Friday night yesterday,

and I was bored as hell.

So ,I made a little plan,

to go out and having the night…

spent with some of the GCB’s member.

I tot, all of the GCB would be there,

and then I realized that 2 of them,

were missing.

Hahaha… Tak ke mana pon yang dua tu.

Sorang balik kampung, and sorang lagi…

Well, MIA!

Hahaha…

 

So, after we discussed where to meet,

I was actually craving to have,

Seoul Garden in mind.

Lama dah kot tak makan situ.

So, after Medan fetched me at home,

we headed to IOI Mall,

and I treated then them dinner there.

The 3 of us.

Agak raw gak la hati sebab 2 lagi member,

tak ada.

Mayber later kot guys, Fariz and Topiq.

Huhuhu…

 

So, berSeoul Garden la malam tu.

 

Semangat derang makan! Hahaha...

 

First time for them,

but hell they were pros.

in having all the meals.

Hahahaha…

 

Sebenarnya,

memang dah niat aku nak treat them,

specially Medan, because…

he helped me got the translator job,

at SDI Media.

Hari ni dapat manja (belanja).

Mihs.

Maybe the other rounds,

nak belanja Fai pulak.

Hahaha…

InsyaAllah.

 

(^__^)

 

Yeah! I love barbeque!

Penuh semeja...

Hey! I love kimchi too!

 

By the way,

Agak kecewa gak la makan kat…

Seoul Gargen kali ni,

sebab favorite aku tak de.

Sotong.

Kalau idak… mesti penuh satu meja.

Hahaha…

Sib baik ada Kimchi.

Penih Penuh gak sepinggan,

sampai tak habis aku makan.

 

Like any buffet servings,

yang ada kat memana kedai,

rasa rugi kot kalau tak makan bebanyak.

So, I think I got a tip,

for those who like having buffer buffet,

macam Seoul Garden ni.

DO NOT…

I repeat, do not take rice,

as much as you want.

Because it would make you full,

before you know it.

Banyak lagi menda sedap nak makan,

kat Seoul Garden ni.

Especially the marinated chicken and the meat.

So, kalo boleh,

just stay away from rice,

if you have to.

Enjoy other servings,

dan korang akan kenyang pelan-pelan.

 

Makan selagi boleh!

Kenapa ngan Syark tu? Hahaha...

 

So, lepas jam 10:15pm,

We all got out from Seoul Garden,

and headed to GSC.

Time for movie.

Tak plan pon nak tengok,

but since dah ada sama,

so, gi la book ticket Cloudy 2 : With a chance of meatball.

Nasib baik ada tiket,

pukul 11:25pm.

Boleh lepak sambil nyembang,

time nunggu masa sampai.

 

Dok kat Starbuck,

duduk je pon.

Tak oder air ke apa.

Sebab kedai dah nak tutup.

So, aktiviti gossip la,

Ape lagi.

Hahahaha…

 

Time lepak kat Starbuck!

 

Alamak,

gambo kat atas tu,

macam mentol lak kepala aku.

Hahahaha…

Keyzah?

 

When the time came,

3 of us pon gi la tengok wayang tu,

And after that…

we parted ways.

Inb4, this was the 2nd time,

I watched that movie.

It was good.

Especially Barry yang cute itu.

Hahahaha…

And hell ya, I love berries,

especially strawberries.

LOL!

 

Comel tak Barry?

 

p/s : tido pukul empat, bangun pukul 7. I need more sleep please!

Tags : , , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog