07 Oktober, 2013

Over the weekend…

| No comment

Salam semua…

 

Weekend hari tu,

Berjaya gak la bercuti sekejap…

ke Kuantan.

Nak clearkan kepala dari keje.

Rasa macam sesak sangat kepala ni,

dari kerja yang mencengkam…

sejak 2-3 minggu lepas.

 

So, journey aku setat hari Jumaat malam,

lepas habis kerja.

Pack memana yang patut,

then terus shoot ke Jerantut,

tepat pukul 10:00 malam.

Sepatutnya aku gerak awal…

dalam pukul 6:45pm cenggitu,

tapi ada lak kerja yang tertangguh.

Kena siapkan kejap.

 

Sebenarnya, aku agak nervous,

nak lalu kat highway Karak tu.

Ye la, first time lalu situ kot.

Memacam citer aku dengar.

Tapi lalu je la…

Hahaha…

 

Sampai ke Jerantut, lebih kurang…

pukul 12:45 pagi.

Memang macam nak patah pinggang.

Drive lelama cenggitu la.

Haishhh…

 

To cut short,

sebenarnya aku gi Jerantut,

sebab nak amek adik aku,

nak gi Kuantan sesama.

Mintak tolong dia bawak jenjalan je.

Hehehe…

 

Sebenarnya,

salah satu tujuan aku ke Kuantan,

ialah nak singgah ke Gambang…

Nak hadiri majlis konvo En_Ezam,

Memang aku dah janji ngan dia…

nak ke sana time dia konvo.

So, aku gi sana dengan suka hatinya.

Janji, kena la tunaikan, kan?

 

So, dari pagi tu,

kami berdua bertolak ke Gambang,

dalam pukul 9:30 am.

Sampai ke Gambang,

di UMP (Universiti Malaysia Pahang),

lebih kurang pukul 11:30am.

 

Berderet kereta tepi UMP...

Yey! Dah sampai UMP!

Tunggu Ejam keluar...

 

Sesampai je, terus jenjalan,

kat luar tu.

Sesambil tu, cari la jambangan bunga,

nak bagik kat En_Ezam.

Hehe…

 

Adik aku ngah kepanasan...

Jambangan bunga untuk Ejam.

 

Lepas pusing beberapa kali,

barulah dapat jumpa En_Ezam.

Baru keluar dewan.

Gosh! He really looks good on those robes.

Hehehe… So does the mortarboard.

Underneath, dia pakai baju Melayu hitam.

Too bad cuaca amat terik tengahari tu,

Feel bad gak kat Ejam,

sebab panas, kan?

Tapi tak per, untuk hari ni je.

Hehehe… Tak gitu?

 

(^__^)

 

Ejam! You made it! (^__^)v

Proud of you bro!

 

Well, kami nyembang sekejap,

sebelum kami parted ways.

Rasa macam tak puas hati gak…

sebab dapat jumpa kejap je.

Bukan senang nak jumpa.

Ye la, sebab pukul 2 dia dah nak balik…

ke JB.

Tapi nak buat cemana.

So, terpaksa berpuas hati je la,

dengan masa yang ada…

Jumpa ngan mak ayah Ejam pon idak.

*sigh*

 

I really tot dia akan stay lagi,

kat Kuantan.

Boleh la nak belanja makan ke apa.

Tapi, ermmm…

Maybe later kot.

Apa-apa pun…
Congrats to you my bro.
You did it!
This is the time you shine the brightest!
Hope you will succeed…
in what ever you’re doing after this.
My prayer will always be with you.

So…

Jumpa kat JB je la nanti k.

Don’t forget to be my tourist guide nanti Jam.

Hahahaha…

Maklumlah. Lama dah tak datang JB.

LULZ!

 

Okay, move on…

 

Lepas aku parted ways,

dengan Ejam…

kitaorang terus shoot ke Kuantan.

Check in hotel MegaView.

Boleh tahan gak la bilik dia.

Ngadap ke sungai…

Sungai apa ntah?

Aku pun tak tahu nama apa.

 

MegaView hotel...

Pemandangan luar tingkap...

 

Rehat jap.

Then kita orang keluar makan.

So singgah la kitaorang,

kat East Cost Mall.

Well, I can tell you, this Mall,

was boring as hell.

Carik tempat makan pon susah,

dalam Mall ni.

Last² kitaorang makan Pizza Hut je.

Sebab tempat lain ramai gile orang.

Hari Sabtu kan?

 

Oleh sebab tak me menda,

dalam Mall ni,

kitaorang pun gerak keluar.

Terus shoot ke TC.

Tengok amenda ada kat sana.

 

TC or Teluk Chempedak ni,

adu tengok dah macam…

Teluk Kemang dah.

Orang jangan cakap la.

Ramai bak ang!

Lepak jap sini, tengok memenda.

 

Apa yang tak best pasal pantai timur ni,

kita tak dapat nak tengok sunset.

Sebab matahari je yang timbul…

kat laut ni.

Tak macam pantai barat…

So, view matahari terbenam…

memang la tade…

Agak boring gak la.

Hahaha…

 

Pantai Teluk Chempedak yang ramai orang...

Ni laluan ke teluk yang lagi satu. Teluk apa lupa!

Pepetang gini memang ramai orang!

 

Habis jenjalan kat TC,

kitaorang balik hotel.

Rehat sampai pukul 9:00 pm.

Then kitaorang keluar balik.

Gi dinner lak.

 

Pusing punya pusing,

last-last jumpa satu restoran ni.

Restoran Sungai Kita.

Boleh tahanlah makanan dia.

Rege pon boleh tahan.

Murah.

 

Sesambil makan,

tengok match antara Kelantan vs. Johor.

Too bad Johor kena lauk.

6-1…

Better try again next time JDT.

 

Lepas makan,

konon nak karok.

Pusing-pusing, jumpa la satu pusat karok ni.

Wow Box Family Karaoke.

Hahahaha…

Tempat karok paling kelakar bagi aku.

Tak tau la…

Mungkin servis,

mungkin tempat,

atau… ntah la…

Macam serba tak kena.

Tak nak cakap bebanyak.

Nanti orang Pahang marah.

Hahahaha…

Spent 2 hours kat situ,

sebelum balik ke hotel dalam jam 2:00 am.

 

Then rehat sampai pagi.

 

Esoknya…

Bangun breakfast,

then checkout…

jenjalan kejap,

then shoot balik KL.

 

Nama kedai yang pelik depan hotel! #LOL

 

Itu ke la keje aku hari minggu lepas.

Gateaway paling pendek dalam hidup aku.

But it was satisfying.

Lepas 17 tahun tak jejak kaki…

ke Kuantan, inilah kali pertamanya.

Mungkin jenjalan kat Kuantan tu,

sekadar filler masa yang terluang.

Fokus aku nak ke sana sebenarnya,

nak ke konvo Ejam je.

And, lepas aku dapat fullfill apa yang aku dah janji,

what happened next is a bonus.

A cherry to a cake.

An icing… so to speak.

 

But apa-apa pun, aku enjoy berada di Kuantan.

and of course jumpa Ejam.

Hahaha…

Kepala pun dah ringan sikit.

 

So, how you spent your weekend guys?

 

p/s : I should do this more often! (^__^)

Tags : , , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog