09 Julai, 2013

Selamat berpuasa semua.

| 1 Comment

ramadhan

 

Salam…

 

Semalam, telah pun kita ketahui,

yang bulan Ramadhan akan tiba,

pada 10 Julai, 2013.

 

Alhamdulillah.

Panjang juga umur kita,

untuk menyambut bulan,

yang penuh dengan rahmat ini.

 

Beberapa minit lagi,

akan masuklah waktu maghrib…

dan menandakan Ramadhan,

telah pun tiba.

 

Sempena itu…

saya ingin mengucapkan…

Selamat menyambut bulan Ramadhan,

dan selamat berpuasa bagi semua,

pembaca blog picisan saya ni.

 

Semoga kita mendapat,

keredhaanNya.

Marilah kita perbanyakkan amalan,

dan kekalkan keimanan,

menjaga kesabaran,

dan penuhi ia dengan amal jariah.

 

Semoga ibadat puasa kita,

diterima olehNya…

insyaAllah.

 

Selamat berpuasa. okay…

Jangan ingat nak raya je.

 

Assalam…

 

p/s : Minggu pertama memanglah sukar sikit. (^__^)

Tags : , , , , , , , ,

1 ulasan:

  1. salam ramadhan dan
    selamat berpuasa jugak Ijan :)

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog