12 Jun, 2013

Vine

| No comment

Dah ada Vine?

Tak tahu apa itu Vine?

Omgeee…

 

Hahaha…

Vine sebenarnya adalah,

satu applikasi mobile,

untuk iPhone, iPad…

dan juga Android.

Ianya menjadi semakin popular,

mengalahkan Instagram,

atau Keek (?).

 

Apa sebenarnya Vine tu?

Applikasi Vine adalah satu,

medium sosial yang korang boleh,

ambil video pendek,

scene by scene (yang pendek),

dan ianya berulang sampai bebila.

 

Yang creatif,

sure akan buat sesuatu mengenainya.

Kalau tak kreatif pon,

sure ianya jadi menarik.

 

Cuma Vine ni,

tak ada filter untuk jadikan,

klip yang kita ambil itu,

menjadi cantik dan menarik.

 

Aku ada ambil video pertama,

dengan Vine ni.

Nak tengok?…

Jom…

 

 

Trylah download,

dan cuba sendiri apps ni.

Seronok gak.

Hahaha…

 

Owh! Kalau rajin,

follow la aku.

My id is : Speedomunchy,

and I’m sure I’ll be following you back.

 

p/s : Ngah cari idea untuk berVine. :)

Tags : , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog