12 Jun, 2013

PS4

| No comment

Well well well…

PS4 dah pon direveal semalam,

Sempat gak aku tengok,

Sony E3 2013 Press Conference,

semalam dengan aman,

Tapi connection yang tak berapa ok,

Laggy sana-sini…

Tapi dapat jugaklah,

tengok rupa PS4 buat kali pertama.

 

Design-wise,

Cool…

Price-wise,

Cool…

Game-wise,

Cool…

Kira semuanya cool lah.

Memang pemenang perang konsol,

generasi baru ni lah…

XBox One?

More to XBox “None”

Hahahahaha…

 

Clearly PS4 is the winner.

 

Let’s check out the,

shiny new console,

from Sony… The PS4.

 

PS4-logo

ps4

ps4-2

ps4-3

PS4-controller

ds4

 

Dengan price tag USD399,

aku rasa memang sesuai…

kalau nak dibandingkan,

RM499 dengan XBox “None”,

Tapi macam biasalah,

kat Malaysia ni,

bila konsol baru keluar,

jangan harap nak dijual murah.

Kalau dalam harga RM1300 tu,

mungkin akan melambung menjadi,

RM2500…

Macam yang terjadi kat PS3 dulu.

 

Kedai game kat Malaysia ni,

memang cekik darah.

Memang aku akan beli kat Sony jelah nanti.

At least, they support all.

Kan?

 

p/s : Tak sabarnya tunggu hujung tahun.

Tags : , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog