21 Jun, 2013

Nico–Engkau dan aku

| No comment
Korang masih ingat lagi tak?
Lagu pertama yang korang nyanyikan,
untuk seseorang?
Well, I do.
Tapi, kalau nak cakap,
yang aku nyanyikan lagu tu,
untuk seseorang tak la kot.
Sebab lagu aku nyanyikan,
untuk kengkawan aku masa
aku form 3 dulu.

Kalau aku tak silap,
aku nyanyikan lagu tu,
untuk Yanti, Azura, Marliza ngan Zida.
Aku pun tak ingat dah dah.
I recorded my singing,
in a tape/cassette…
I know, it’s ancient.
Tapi nak buat cemana kan?
Hahaha…

Kalau korang nak tau,
lagu apa yang aku nyanyikan tu…
adalah dari Nico – Engkau dan aku.

Sebenarnya aku terjumpa lagu ni,
time aku browse Youtube hari tu.
Tetiba nostalgia lak dengar lagu tu.
Zaman-zaman ngah nak naik lagi.
Cinta monyet bak ang.
Kelakar pon ada kalo tringat balik.

Anyway…
Here’s the song.
Still quite groovy like old days.
Glad that I found it.

(^__^)


p/s : Dulu kemain popular bercinta monyet. Sekarang monyet pon tade. Sedey!
Tags : , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog