12 Jun, 2013

iOS 7

| No comment

ios7-1

 

Masa iOS7 diperkenalkan pada umum,

Ramai yang bagi mixed feeling.

But bagi aku la,

cantik je UI dia yang baru.

 

Kalau ikut pandangan aku,

UI dia sama je dengan yang lama.

Only flat.

Nama pon flat design kan?

So, tak banyak sangat beza pon.

Then ditambah 10 feature baru,

kepada functionality phone tersebut.

Apa yang pengguna nak sebelum ni,

dah disediakan…

Terutamanya toggle key tu.

 

Sekarang dah senang nak,

on off kan wifi, bluetooth bagai…

Sebelum ni…

kalau nak features macma tu,

kena jailbreak dulu dan install,

tweak untuk itu.

 

ios7-3ios7-4

 

Dari apa yang aku baca dari internet,

Rata-rata ramai yang tak setuju,

dengan icon² di homescreen.

Design-wise ramai cakap tone warna,

tak kena dengan background.

 

Dan banyak ciri-ciri UI dia,

yang di ambil dari phone lain.

Ada yang cakap iOS 7 tu,

adalah hibrid windows phone dengan android.

Itu terpulang pada masing-masing.

I don’t see how it similar in any ways,

possible between those 2 OS.

 

ios7-5ios7-6

 

Apa pon,

ianya still lagi dalam beta test,

Apa yang dipertontonkan,

masih lagi dalam ujian,

Mungkin ianya akan berlainan sikit,

dari apa yang kita lihat sekarang,

selepas ianya direleasekan pada,

umum pada musin luruh nanti.

 

Hoping final release nanti,

semuanya adalah yang terbaik.

 

p/s : Suara Siri seksi! Kbai!

Tags : , , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog