22 April, 2013

Earth Day 2013

| 1 Comment

love earth

 

Salam…

 

Tahu tak hari ni Earth Day?

Tak kan?

Well, rata-rata,

macam orang tak aware,

yang ada hari bumi macam ni.

Dan hari itu jatuh pada hari ini.

22 April setiap tahun.

 

Kebanyakannya,

ramai yang tahu pasal,

Earth Hour.

Sebab ianya dipromote dengan baik,

dan hasilnya amat memberangsangkan,

Tapi, bila masa Earth Day,

ianya seperti dipandang sepi.

Sedih.

 

Apa pon,

it’s Earth Day today.

Kita hanya ada 1 bumi je,

dan kita berkongsi mendudukinya.

Tak kiralah apa bangsa,

agama, ataupun status…

Bumi adalah planet kecil,

yang kita diami sejak dahulu lagi.

 

Kita belum lagi jumpa planet kedua,

yang sama macam bumi untuk diduduki,

jadi, sementara kita nak jumpa tu,

sama-samalah kita berusaha,

untuk menjaganya.

Kalau jadi apa²,

kemana lagi kita nak lari?

 

Happy Earth Day 2013.

(^__^)/

 

For more info : http://en.wikipedia.org/wiki/Earth_Day

 

p/s : Hijauuu…

Tags : , , , , ,

1 ulasan:

  1. save our planet!
    tapi sedih di Malaysia kesedaran kita dan kuatkuasa dari government sangat rendah :(

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog