19 April, 2013

Diam itu keemasan…

| No comment

tumblr_mk8k0bgR2e1qbq5g9o1_1280

 

Sebenarnya,

tak ada nak cakap pon.

Rasa macam dalam mulut ni,

ada emas jer…

Payah je nak cakap…

tambahan pada memenda,

yang tak sepatutnya,

kita perkatakan…

 

Lebih baik tutup mulut,

dari banyak mulut.

Dari salah cakap,

dan konon tahu semua menda.

Kalau tahu pon,

biar jelah diri sendiri yang tahu.

tak payah nak share…

 

Al-maklumlah…

Orang² sekarang ni semuanya pepandai.

Dah tau nak menilai baik buruk.

Dah pandai buat penaakulan mantik,

Hahaha…

So, biarkan sajalah…

kita just perhati dari jauh…

dan senyum.

Dan mendoakan yang terbaik…

 

p/s : Duck tape please… (^.^)

Tags : , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog