26 April, 2013

Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

Salam... Saja nak kabo,  Ubuntu dah hapdet versi baru,  13.04.  Raring Ringtail.  Bagi korang,  yang pakai Ubuntu tu,  mo...

22 April, 2013

Earth Day 2013

Earth Day 2013

Earth Day 2013

  Salam…   Tahu tak hari ni Earth Day? Tak kan? Well, rata-rata, macam orang tak aware, yang ada hari bumi macam ni. Dan h...

19 April, 2013

Diam itu keemasan…

Diam itu keemasan…

Diam itu keemasan…

  Sebenarnya, tak ada nak cakap pon. Rasa macam dalam mulut ni, ada emas jer… Payah je nak cakap… tambahan pada memenda, yan...

16 April, 2013

Itaiii… (>.<)~!

Itaiii… (>.<)~!

Itaiii… (>.<)~!

  ITAI… (>___<)   Hari ni, tangan aku, kena bedung… Sebab wrist aku… terkehel? Pergelangan tangan panggil terkehel g...

Google Glass Specs...

Google Glass Specs...

Google Glass Specs...

Okay... Google dah announce, specs untuk Glass ni. Nampak macam menarik, but... to new technology, macam glass ni... kena tunggu da...

Epilog hari ini...

Epilog hari ini...

Epilog hari ini...

Life isn't fair is it? Tapi nak buat cemana, kengkadang memang kena terima, apa je yang dicampakkan... kepada kita. W...

15 April, 2013

A Glimpse Of The Future With Their Latest Glass UI Video

A Glimpse Of The Future With Their Latest Glass UI Video

A Glimpse Of The Future With Their Latest Glass UI Video

The future is here... This new tech from Google, really looks promising. But somehow, They'll be a lot of people, with glasses....

13 April, 2013

Episod RM paling cute!

Episod RM paling cute!

Episod RM paling cute!

  Dalam banyak² episod, Running Man, aku rasa episod yang Haha, bawak anak patung, kat dalam hood dia, adalah episod paling co...

09 April, 2013

Kenapa comel sangat lagu ni?

Kenapa comel sangat lagu ni?

Kenapa comel sangat lagu ni?

  Hahahaha… Bungok nau bila dah dengar lagu ni, Tapi lelama macam comel lak, asik dengar je sekarang ni. Haishhhh… ...

04 April, 2013

1000 and going strong…

1000 and going strong…

1000 and going strong…

  Baru aku perasan… Entry, “ Hari ni hari Rabu… So? ” tu, Adalah entry aku yang ke-1000. Wallaweh!… Banyaknyer entry aku… sinc...

03 April, 2013

Hari ini hari Rabu… So?

Hari ini hari Rabu… So?

Hari ini hari Rabu… So?

Petang je, hujan je sekarang ni. Pagi tadi waktu aku, nak gi keje pun, hujan gak… Basah sana sini…   Hati pun kengkadang boleh...

01 April, 2013

Entry khas untuk @miszpydaa

Entry khas untuk @miszpydaa

Entry khas untuk @miszpydaa

Tadi browse punya browse, terjumpa gif macam yang kat bawah ni. Terus teringat pada Pydarina. Hahahaha… Sebijik siyot. Ekekeke… ...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog