18 Mac, 2013

Part 2 of my marvelous weekend. (^__^)

| 4 Comments

Hai again…

(^__^)/

(Amboi macam dalam vlog lak.

Kah kah kah kah…)

 

Okay…

Semalam aku tak dapat nak jumpa ngan…

En_Ezam.

Sebab semalam dia ada lak hal,

yang tak dapat nak dielakkan.

I was really frustrated at that time.

Tapi play cool je.

Hahahahaha…

 

But today…

Wehooo,  \(^.^)/

I got the chance,

to meet him.

Thank GOD!

*baling confetti*

 

I got Ejam nyer whatapps,

around 10.00 am this morning,

dia kata nak ke KLCC.

So, aku tanyalah dia nak jumpa atau idak.

So, jawapan dia kalau nak jumpa,

datang cepat kat KLCC,

sebelum kengkawan dia start,

making another plan.

So, aku bergegas siap dan menuju ke KLCC…

(again)

 

First time jumpa Ejam,

kat depan TGV.

Dia ngan jeket dia tu,

ngan beg selimpang.

(I guess, that the image that probably,

imprinted on my head before this… )

We shook hand and gave a pat on others back.

Hahahaha…

 

AKHIRNYA!

 

He really looked sebijik macam dalam gambar,

yang aku tengok sebelum ni.

 

Encik Ezam!

 

We chatted a bit,

sebelum kengkawan dia rejoin ngan Ejam.

We were introduced.

Rasyid ngan Nazir.

And we quickly became friends,

as derang pon sangat friendly.

Yey, dapat 2 orang kawan baru lagik…

 

But, aku ngan Ejam turun ke Starbuck…

(again)

Sambil sembang panjang…

Hahaha…

Kengkawan Ejam lak,

gi mencari barang time tu.

 

Me and Ejam...

 

Sembang punya sembang,

dah nak dekat pukul 1.

Plan derang nak ke PWTC pas tu,

sebab nak gi Matta Fair.

Aku joined derang,

since aku pun jalan,

1 hala gak nak balik rumah.

So, to PWTC we went!

 

Kat sana pon,

Kita orang saperated,

Aku ngan Ejam,

Rasyid ngan Nazir.

Ada menda yang derang cari,

So, berjalan la aku ngan Ejam,

entah ke mana² dalam Matta Fair tu,

tanpa hala tuju,

sambil menyembang.

 

Dalam Matta Fair tu,

sempat gak la menang hadiah.

Just snap, upload ke Instag,

then hashtag gambo tu.

Dapat la model kapal terbang A380 MAS,

yang baru tu.

Kalau ikut pasaran,

mahal gak menda tu,

around RM200++ gak.

Alhamdulillah…

 

Ejam, Rasyid ngan Nazir pun join skali.

berinstagram kat booth MAS.

Hahahaha…

Semata-mata nak dapat model kapal terbang tu.

 

Gambo kite orang berempat ngan amoi booth MAS *gambar diamabil dari page MAS*

Kemain Rasyid, Nazir ngan Ejam berposing! *gambar diambil dari page FB Malaysia Airlines*

Ni la gambo yang aku upload ke Instagram...

Model yang aku dapat tu... Unwrapped lagik.

Lepas assemble model A380

 

Tak tau ke mana lagik,

lepas collect fliers,

dok la aku ngan Ejam kejap kat depan stage,

tengok orang menari bagai…

Hahaha…

Time ni la camwhore bagai.

Bila lagi kan?

Lepas ni bila lagi ntah nak jumpa.

Ekekeke…

 

Bergambo tanpa cermin mata.

Bergambar dengan cermin mata...

Snap dari enpon aku lepas 4-5 kali percubaan. Ni la yang paling ok... Hahaha...

 

Lama gak aku ngan Ejam,

hang out…

Sampai ke petang.

 

Derang pon dah nak balik JB dah pas tu,

Ye la…

Memasing esok kerja,

so Ejam and friends kenalah berhambat,

balik JB pas ke Matta Fair.

Huaaa…

Sedih time ni.

Entah bila nak jumpa ngan Ejam lagik.

 

Tak per,

nanti aku gi JB lak…

sebagai lawatan balas sebab Ejam turun KL.

Hahaha…

InsyaAllah…

 

We parted ways,

lepas aku tunjuk Ejam and friends,

nak menghala ke Taman Paramount.

kat LRT.

Awwwhhh…

Sedih rasa bila nak berpisah.

Ngan kengkawan Ejam tu pun,

dah get along very well.

Tapi nak buat cemana…

Terpaksalah.

Hmmm…

 

(TT__TT)

 

Thanks Ejam sebab sudi jumpa ngan aku,

spend time sehari ko melayan aku nyembang.

Really appreciate that.

I am really looking foreword to meet you again,

soon…

 

Ntah bila si Ejam snap gambar ni. Hahaha...

 

Gambo atas ni,

sempat Ejam snap dalam LRT,

time aku tunggu tren aku nak sampai.

Hantar kat aku tru whatsapp…

 

So, gitulah hari aku,

ngan orang yang paling aku nak jumpa,

kat Twitter tu.

(apart from one other fella!)

So, tak lah terkilan sangat…

nanti.

Seeing Ejam really made my day today.

Ngeee…

 

(^_______________^)v *senyum lebar*

 

p/s : Bila ntah laginya?

Tags : , , , , , , , , ,

4 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog