08 Mac, 2013

Kudaku lari gagah berani…

| 2 Comments

Hi all… again…

Hahahaha…

 

Hari ni aku nak cerita,

pasal rancangan tv satu ni.

But sebelum tu,

aku nak cerita dulu yang rancangan ni,

aku tak pernah tengok pon sebelum ni.

Sebab rancangan ni dari Korea,

dan aku kurang gemar dengan cerita,

selain dari Jepun…

Apa je cerita yang berkenaan Korea,

sure aku akan kaitkan dengan,

drama yang sangattttttttt panjang.

 

Dan rancangan ni pon,

aku kaitkan dengan drama derang…

 

Tapi lepas tengok,

rupanya bukan…

Rancangan ni lebih kepada realiti tv.

Dan rancangan ni sangat kelakar…

Sampai keras perut aku tengok.

 

Rancangan apa lagi kalau bukan,

Running Man.

 

runningmanlogo

 

So,

macam yang aku bagitau tadi,

rancangan ni adalah rancangan,

realiti tv.

lebih kepada game show/variety show.

So tak ada line atau dialog,

semuanya spontan…

 

Aku rasa ramai kot yang dah tengok,

rancangan ni.

Aku baru je layan…

Dapat supply daripada Jacky Lan,

(terima kasih daun keladi)

Aku dah tengok dari episod 1,

dan sekarang dah sampai epidos 25.

Agak ketinggalan di situ.

Tapi rasanya boleh catchup kot,

ke episod yang terbaru.

Hehehehe…

 

running man cartoon

20120818_RunningMan_Animal

 

Dalam banyak² peserta tu,

aku suka tengok Gary ngan Kwang Soo,

sebab derang berdua agak sengal,

kalau nak dibandingkan dengan peserta lain.

Tapi apa pon, semua peserta lain pun,

kelakar gak…

 

running-man-header

 

Aku nak salahkan,

Jacky Lan ngan SchavixRyzo,

sebab kenalkan aku pada cerita ni,

sampai ketagih,

nak tengok lagi dan lagi dan lagi…

Puiii…

 

p/s : Aigooo…

Tags : , , , ,

2 ulasan:

  1. menjadi fenomena, kawan2 semua tengok.
    tapi aku tak mulakan,
    takut terikut-ikut nanti,
    jadi ketagihan pulak.hehe

    ^^

    BalasPadam
  2. Tu la pasal. Jangan setat, nanti ketagih! hahaha... tapi serious lawak gile...

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog