09 Mac, 2013

Duniaku dah terang kembali...

| 4 Comments
Semalam,
lepas balik dari kerja,
terus aku menggigihkan diri,
ke Sungei Wang.
Kengkononnya,
nak mencari aksi figura,
Danbo.
Tapi malangnya,
kedai tu tutup.
Buat penat je jalan...

Then,
geraklah gi Time Square.
Kengkonon cari luck,
kalau kedai menan kat sana,
ada jual gak.
Tapi hampa.

Sebab tak jumpa,
aku terus masuk ke kedai,
A-Look...
Tu nama kedai cermin mata,
yang ada kat situ.
Ntah kenapa aku masuk tak tahulah.
Saja je sebenarnya.
Tapi terus sangkut dengaan frame,
cermin mata yang aku suka.
Dan dan tu terus buat.

So,
gitulah cermin mata,
yang aku buat semalam.
Macam orang tua je.
Rasa macam dah kat setahun kot,
tak pakai cermin mata.
Bila pakai balik,
semua orang macam pelik je,
tengok aku.
Puiii...

p/s : ada sesapa nak hadiahkan aku Danbo sempena harijadi aku nanti? ahaksss...

Tags : ,

4 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog