05 Mac, 2013

Dua je pon jadilah, daripada tak ada!

| No comment
Salam...

Semalam, selepas menghadiri,
majlis resepsi Mak Ngah...
that is one of the Jaquezee's member,
aku dengan yang lain...
sempat singgah ke,
Big Bad Wolf.

Actually,
excited sebenarnya nak ke sini,
but since dalam pack yang ramai,
beserta ngan baby-baby...
yang masih kecik,
tak dapat nak jalan lama,
mencari buku-buku.

Tapi, dalam ketidaksempatanmasa tu,
sempat gak aku grab 2 biji buku.
Jadilah...
Daripada balik dengan tangan kosong,
bila dah sampai BBW,
tak la rasa rugi sangat.

1st book yang aku grab,
adalah buku yang bertajuk,
Matrix Warrior; Behind The One.
Aku tak tahulah,
apa isi kandungan buku ni.
But dari sinopsisnya,
buku ni banyak menerangkan,
lebih dalam mengenai dunia,
The Matrix...
dari pandangan falsafah...
berdasarkan dari premis ceritanya.

"This book is AI disapprove.
Unauthorised by the Gatekeepers"
(katanya)

The 2nd book yang aku grab,
bertajuk...
Destination Space.
Buku ni adalah berkenaan,
penjelajahan angkasa,
dari segi kemampuan teknologi,
yang dicapai manusia,
dari dulu, sekarang dan masa depan.
Mengungkap kebolehan,
manusia tentang apa yang bakal,
dicapai pada dekat yang akan datang,
dalam menjelajah angkasa raya.

Amboi!
Kemain ayat aku tu.
Hahaha...
Anyway,
I got myself something to fill,
in the free time.
Bagus gak dapat buku ni,
sebab aku pon dah kehabisan,
sumber bacaan.

Korang sempat tak pergi,
Big Bad Wolf?
Aku harap akan ada lagi,
pada masa akan datang.

p/s : sedihnya 2 buku ajer... (T__T)

Tags : , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog