05 Februari, 2013

Untethered Jailbreak iOS6.1 akhirnya keluar!

| No comment

Sebenarnya,

aku memang dah lama tunggu,

jailbreak iOS6.1 keluar.

Yang untethered la.

Sebab, macam lama je Devteam,

buat kerja…

Last² team lain yang dapat nama.

Hahaha…

Bukan tak de jailbreak iOS6 sebelum ni,

tapi yang ada tethered je la.

Sapa yang sanggup nak jailbreak berulangkali,

bila phone abes dakwat…

Eh! Abes bateri…

 

So, malam tadi,

Redmon Pie dah umumkan,

yang untethered jailbreak,

dah berjaya dibuat oleh team Evasi0n.

Team baru yang dibuat awal tahun ni.

Terrer gilak…

Hahaha…

 

Jailbreak-iOS-61-untethered1

 

Tapi…

Aku tak sure lagi aku nak jailbreak,

iphone aku ni ke idak…

Ye la,

Installous dah kena block,

so, sumber nak dapat apps free,

dah macam susah je nak dapat.

 

Cydia pon,

aku dengar macam dah kena block jugak.

Tapi tak sure lak aku.

Sebab jarang bukak kan?

Bhahahaha…

Bukak time nak tweak phone je.

#Lulz

 

So!, bagi korang,

yang nak jailbreak iPhone korang tu.

korang boleh gi kat sini:

 

http://www.redmondpie.com/jailbreak-ios-6-untethered-with-evasi0n-windows-mac-linux/

http://www.redmondpie.com/jailbreak-ios-6.1-on-iphone-5-and-other-devices-untethered-using-evasi0n-how-to-tutorial/

 

Aku tak sure lagi nak jailbreak ke iOS6.1,

atau stay dengan iOS 5.1.1 ni.

Tengok keadaan.

Jangan paksa aku tolong jailbreakkan,

iphone korang tu.

sebab aku tak nak korang menyesal,

kemudian hari…

dah menyalahkan aku.

Hahahaha…

 

p/s: fasa tunggu dan lihat… (^__^)

Tags : , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog