11 Februari, 2013

Lunch with Pidoih… (^^p)

| No comment

Hari yang tak produktif,

tido smalam pon lewat…

Melayan Pyda, Piske ngan Muiz,

kat TL…

 

Pagi bangun pukul 9…

Lapar kot.

Sambung buat kerja jap,

then biarkan komputer merender,

then lelapkan mata…

 

Tup tup dapat mesej,

dari Firdaus Hussein…

ngajak gi makan.

Okeh jer.

Perut pon memang ngah kebulur.

 

Sampai je dia,

terus gerak gi Festival.

Sushi King kot.

Kalo kluar makan ngan dia,

mesti tade tempat lain.

Hahahaha…

Nasib baik aku suka tempat tu!

#Lulz

 

Ini tisu Sushi King!

 

Tak tau la aku nak makan apa,

Nampak jer apa yang terlintas,

Amek…

Rege belakang kira,

janji perut kenyang.

Hahahaha…

 

Chu chuuu...

 

Kiteorang,

makan sushi tu,

nyambil tunggu main course sampai.

Apa ntah namanya…

Nampak macam sedap.

Bantai jer…

 

Bila dah sampai,

Alahai…

Tapi tak per la,

nasib baik ada sushi…

yang lalu lalang…

Balun jer…

 

Main dish yang simple.

 

Nasik, ayam goreng ngan salad,

Mee soba ngan tofu,

Lepas tu vegetable tempura…

Cawanmushi ngan Yakult.

Tibai jer…

Complete set orang cakap.

Aku tak banyak komplen.

Makan jer.

Ekekekeke…

 

Antara sushi yang aku amek.

Tak leh tinggi lagi ke?

 

Bertingkat-tingkat,

sushi yang kitaorang amek,

Hahahaha…

kalo tak kenyang gak,

tak tau la aku nak cakap apa.

 

Pidoih!

 

Nilah Firdaus Hussain,

Pidoih je panggilnya.

Thanks ngajak makan lunch ri ni.

Nak makan nasik biasa,

macam dah busan.

Hahahaha…

 

Pas ni kita try makan,

kat Seoul Garden plak k.

Lagi murah makan dari Sushi King,

All you can eat plak tu.

Ekekeke…

 

p/s : Korang lunch apa ari ni?

Tags : , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog