02 Februari, 2013

Kampung Cik Zainal, Chemor.

| No comment
Earlier today,
I told you guys,
that my mom asked me,
to go to Kampung Cik Zainal,
(that's in Chemor),
to help my dad,
doing some construction work,
over the house,
that we let to some people,
that I never met.

Tu diah, skiping London!

Aku memang dah lama,
tak jejak kaki kat Chemor tu.
Last time, yang aku ingat la,
when I was around 11 gitu.
Sekarang aku dah berapa tahun?
Then do the math la...
Hahaha...

Dulu, rumah tu rumah kayu je.
But over times,
abah naikkan sikit-sikit.
Runtuhkan dinding kayu,
dan gantikan dengan dinding batu.
Dari tak ada bilik,
rumah tu dah ada 2 bilik...
Jadi rumah kembar lak tu.

So sekarang ni,
Abah tengah buat renovation,
kat rumah yang belah kanan.
Since penyewa kat situ,
tengah balik Sabah buat praktikal,
abah amek peluang buat sikit-sikit.

Mak pon tolong gak.
Kengkadang dia tolong bancuh simen.
Kengkadang tolong kutip bata.
Ikut mana yang larat la.
Since aku ada kat sini,
Tolonglah sesikit mana yang patut.
Tolong pecahkan dinding la,
tolong cedok simen,
but mostly, tolong tengok je.
(=__=!)
Aku tak tau nak tolong apa sebenarnya.
Kang kalo silap, marah pulak abah.
So tunggu dia arah je la.
Sekali ketuk, sekali jalan.
Bhahaha...

Vongoklah ko Jann!

Tapi, kawasan ni,
memang totally lain dah.
Jalan nak masuk situ pon,
aku dah tak ingat.
Tetau je dah sampai.
Yelah...
Berapa lama aku tak sampai sini?
Padahal, kawasan memain dulu,
time kekecik.
Dasar kacang lupakan kulit aku ni.
Ahaks!

Hee hooo...

p/s : panas weh kat Kampung Cik Zainal ni...
p/s/s : ada pokok durian belanda lak depan rumah. tapi buah putik lagi. (-__-!)

Tags : ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog