21 Januari, 2013

Updated : Live Writer 2012

| 2 Comments

Interface baru WLW 2012

 

Selama aku berblogging ni,

Since 2007,

Sampailah sekarang…

Aku selesa menggunakan,

Windows Live Writer.

Blog client,

Paling mesra pengguna.

 

Aku baru je update,

Windows Live Writer ni,

Ke versi yang terbaru,

Windows Live Writer 2012.

 

Selama ni,

Aku guna yang 2009 je.

Lama gak la derang nak update,

So, cantik gak la,

Versi yang terbaru ni.

Derang nak samakan,

Dengan line produk MS Office derang,

Yang penuh berribbon-ribbon tu.

 

Senang je nak pakai menda alah ni,

Kalau korang pakai product,

MS Office,

Memang familiar la,

Dengan interface Live Writer ni.

Senang sangat…

 

Interface WLV 2009

 

Kat atas ni,

Adalah Live Writer,

Yang aku gunakan,

Kali terakhir sekali malam tadi,

Untuk post “Entry ini tentang mereka” tu,

So, bye bye birdie,

Aku pakai version baru pulaks…

 

Ye la,

Kena la updated,

Sama macam OS baru ni,

Wakakakaka…

#Gituh!

 

Okeh,

Kat bawah ni,

Adalah interface,

Live Writer yang dolu-dolu,

Aku sempat pakai,

Yang versi 2008 je.

 

Yang first version,

Memang tadelah…

Sebab time tu,

Memang belum tau,

Kewujudan Live Writer.

 

Yang Internal Version tu,

Memang tak la…

Orang² Microsoft je la,

Yang pakai kot…

 

Interface WLW 2008

version 1.0

internal version

 

Bagi korang,

Yang hantu blogging tu,

Macam aku (ke?),

Apa kata,

Korang pakai je Live Writer ni…

Senang je nak pakainya…

Sebab product Windows kan?

Kita pon dah biasa,

Ngan Words, Power Point, Excel bagai.

So, menda ni pon,

Lebih kurang sama je.

 

Kalau korang nak pakai,

Windows Live Writer ni,

Gi donlot kat link ni:

 

http://writer.live.com

 

Installer tu,

Dibundlekan skali,

Ngan software Live yang lain.

So, kalo tak nak,

Just untick jer.

Pilih saja Windows Live Writer.

 

Yang penting, menda tu FREE!

 

Tak tahu lak aku,

Pasal blog client yang lain.

Nampak lebih kurang sama je,

Ngan Windows Live Writer ni.

But tak tahu la aku,

Semua menda ada pro and cons kan?

Try sendiri la…

 

Bawah ni aku bagi option,

Blog client yang lain,

Tepuk dada, tanya selera…

 

Alternatif blog client yang lain.

 

Selamat mencuba,

Dan selamat berblogging…

Haha…

 

p/s : Untuk keterangan lebih lanjut, pasal Live Writer, gi wiki… (^^p)

Tags : , ,

2 ulasan:

  1. dulu aku update version baru..aku install balik yang version lama..
    version baru ni aku tak biasa..

    tapi best kan pakai WLW ni..senang. boleh tulis offline.

    BalasPadam
  2. Ntah, yang baru ni macam lagi senang je... Senang guna ribbon tu... Hihi...

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog