21 Januari, 2013

PATDD – Edisi bila nak kawen?

| 4 Comments

Bosan…

Aku buat entry lagik…

Hahaha…

 

Melepak kat FB jap,

Nak tuit, macam malas,

Terpandang status page,

Mata Ke Atas, Tangan Ke Dada…

Isu pasal bila orang tanya…

“Bila nak kawen?”

 

Soalan yang agak meyampah,

Untuk aku jawab…

Agaknya,

Bukan aku sorang kot,

Yang malas nak jawab.

Sebab tu la kot,

Keluar status tu…

 

Terpanggil nak komen,

Dia bagik jawapan 1 sampai 4,

Tapi aku tambah lagik satu…

Jadik 5.

Kah kah kah…

 

Jawapan yang penah aku bagi,

Kat sorang makcik,

Yang pernah tanya aku,

Satu ketika dahulu…

 

Agak sarkastik,

Tapi macam berbaloi.

Sudahnya,

Sampai sekarang dia dah tak tanya…

Terpukul kot.

Lalalalala…

 

patdd

 

Persoalan “bila nak kawen”,

Biarlah aku atau sesapa je,

Orang² bujang…

Yang simpan…

Jodoh di tangan Tuhan,

Walau cemana pon kita berusaha,

Mencari teman hidup,

Tapi kalau Tuhan tu,

Belum kata ya,

Sampai bebilalah…

Apa yang penting,

Mencuba…

 

So, tak payah la,

Sibuk² tanya,

Bila yang bujang tu,

Nak kawen…

Sampai masa,

Ada la…

 

Hiks… (^^p)

 

p/s : Janji hidup bahagia sudah! (^__^)

Tags : , , ,

4 ulasan:

  1. Itu org bujang Jan. kes aku lak org tanya bila nk ada anak. Penat ✘ penat nk jwb. So pilihan jwpn yg terbaek...
    Sila doakan saya :)

    BalasPadam
  2. Amin... Tu la derang ni. Tanya memenda mengguris perasaan sungguh!... Haishhh...

    BalasPadam
  3. ok,belajar lagi..
    nak kawen tapi takdek source income..

    ^^

    BalasPadam
  4. Habiskan blajar dulu meh... Hahaha...

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog