28 Januari, 2013

Keset oh keset!

| 12 Comments

Semalam…

dalam FB,

aku dengan Orlando,

ada bercakap pasal hal keset.

Sebab dia cakap,

dia terjumpa keset,

waktu dia mengemas,

meja dia…

Dia tanya sapa yang masih,

pakai kaset sekarang ni.

 

Well baby,

I’m old school!

I’m still using casette,

in my car.

(Tade duit sebenarnya,

nak tukar yang baru…)

Hahaha…

 

So,

dalam Iswari tu,

memang cuma ada,

2 ketul keset ni je.

Sebab yang tu je,

yang masih ada dalam simpanan aku.

 

Lagi pun,

memang my favourite artist pon.

Lisa Loeb!

(Achik sila diam!)

 

Old faithful! (T__T)

2 ketul keset zaman batu!

 

Aku dah lupa,

mana letak keset Lisa,

yang lainnya.

2 ni je yang ada…

Yang masih ada.

Tails dengan Firecracker.

Yang lain ada dalam bentuk mp3.

 

Hahaha…

Ancient kan aku?

Masih lagi pakai,

barang zaman batu ni.

Tapi,zaman batu pon,

aku beli yang ori hokeyh!

Nampak tak harga keset tu?

RM15.60 tau!

 

Pelik tak?

Kalau sekarang,

nak ada sen sen kat harga,

mesti 99 sen ke, 90 sen ke…

Ni 60 sen.

Aku pun baru perasan…

Hahaha…

 

Time tu, RM15.60 mahal weh!

Sekarang celah gigi je.

(T______T)

 

Inlay kaset Tails...

Inlay keset Firecracker...

Saya menjaga keset saya dengan penuh kasih sayang...

 

Dulu,

bila beli keset baru,

aku mesti selotep,

label kaset tu.

(tengok gambar)

Takut tulisan dia lekang…

Samalah sengan inlay dia.

Hujung-hujung dia,

mesti nak selotep,

takut kemek…

Punyalah jaga…

Tapi alhamdulillah,

18 tahun kemudian,

keset-keset tu,

semuanya masih baik.

 

Orlando,

Ni aku dah tunjuk,

So, tak yah pelik lagi,

kalo ada orang masih pakai keset.

Ada okay…

Aku la orangnya tu.

Hahaha…

 

Lisa Loeb always and forever will be.

 

p/s : tunggu banyak duit nanti, aku tukar la radio tu! huhu…

Tags : , , , ,

12 ulasan:

  1. My first cassette would be the N*Sync. Arwah to be exact. LOL...

    BalasPadam
  2. Ijann pon ada gak, tapi cd la. tak tahu cd tu kemana lak! hahaha...

    BalasPadam
  3. LOL. Anyway, first time dengar nama 'Lisa Loeb' tu. Ingatkan nama artis Malaysia zaman2 Paleolitik...

    BalasPadam
  4. Kah kah kah kah... Artis US la... hahaha... first mainstream US artis yang pakai spectacles. Sampai sekarang dengar. Hihi...

    BalasPadam
  5. hahaha,kereta aku still guna kaset..
    old school okay:D

    BalasPadam
  6. Sama la kita... Tak tau bila nak tukar. Duit tade! Ekekekeke...

    BalasPadam
  7. hahahhaa.....tue lah,nk jugak rasa pakai radio cd,nmpk gempak..
    gempaklah sangat:P

    BalasPadam
  8. Sekarang ni, dah ramai yang cucuk mp3 je. Lagi senang... Tak pon dock untuk iPhone/iPod

    BalasPadam
  9. oh,aah kan...mne org main cd lagi..hahaha...nmpk sgt aku dh ketggalan:)

    BalasPadam
  10. Tu la. Bila la nak cukup duit nak beli player baru... Huhu!

    BalasPadam
  11. hahahha,hang dh kerja boleh lah..aku nie belajar lagi

    BalasPadam
  12. Tu la. Duit asik lari ke tempat lain jer... Kui kui kui kui

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog