06 Disember, 2012

Selamat pagi

| No comment

Ucapan-Selamat-Pagi-Kata-Motivasi-Pagi-Hari

 

“Senyum seindah suria,

Yang membawa cahaya,

Senyumlah dari hati,

Duniamu berseri…”

 

Tetiba nyanyi lagu Maybank kan?

Apa angin tah?

Tapi yang penting,

Angin agak baik pagi ni,

Walaupun tak cukup tidur,

Tapi tetap boleh senyum…

 

Apa kabar engkorang ari ni?

Aku harap sihat la yer…

Kalau tak sihat tu…

Jangan la nak malas sangat,

Gi jumpa doktor,

Kalau doktor tak der,

Gi je kedai Mak Jah belakang rumah tu,

Beli penadol ke, soluble ke,

 

Saja je buat entry ngarut pepagi ni.

Lama dah tak buat entry…

Entry “Selamat Pagi” pon,

Jadilah kan?

Yang penting berhapdet.

Lalala…

 

So, Selamat Pagi engkorang…

Semoga ceria pagi ni.

Kalau tak ceria,

Gi la tengok muka kat cermin.

Mungkin dah macam muka…

Tengah makan asam masin.

Tak elok untuk kesihatan.

Hahahaha…

 

Selamat bekerja pada mereka yang bekerja,

Selamat belajar buat mereka yang masih belajar,

Selamat tidur bagi mereka yang baru habis shift…

Selamat, selamat dan selamat…

 

(^_____^)

 

p/s : Jangan lupa sarapan…

Tags : , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog