15 November, 2012

Random Tweet Post

| 2 Comments

Sebenarnya,

Tak taw nak buat entry apa,

Dok kat opis pon,

Macam orang gila,

Aku tengok kau,

Kau tengok aku…

Last-last,

Semua dok menguap…

 

Kerja di hari cuti umum…

 

So,

Nak buat entry apa hari ni kan?

Aku pon tak taw sebenarnya…

Nak layan Twitter,

Macam tak der mood.

Ye la, semua citer ngah cuti,

Gi sana sini,

Gi tengok wayang,

Dok tidur kat rumah dari pagi…

Sakit ati senarnya,

Hahaha…

 

Meh nak buat random entry,

Pasal tweet kat TL aku…

 

3 

Sebenornya,

Incik_Hasmi yang mengutarakan cadangan,

Soh update blog,

Baguih gak sebenarnya cadangan dia,

So dia dah mengutarakan cadangan,

Aku mengselatankan cadangan,

Mekasih la yer…

Terisi gak waktu busan ni,

Bahaha…

 

1 

But trending hari ni,

#PrayForGaza

Gaza kena serang lagi,

Dek Yahuni Yahudi laknatullah.

Jom lah sesama kita berdoa,

Semoga bumi Palestin,

Bebas dari kekejaman Yahudi,

Amin,

Gugur 1 nyawa syahid,

Allah akan gantikan dengan 10 pengganti.

Hmmm…

 

I really hope for world peace!

(-____-)v

 

2 

Untunglah tengok wayang,

Aku dok terperap kat opis,

Tak tahu buat apa,

Hahaha…

Sikit pon Achik tak ngajak kan?

 

Citer apa je yang best,

Yang dah keluar wayang?

Dok ngecek kat TGV ngan GSC tadik,

Banyak je yang tak best,

Tak der citer yang menarik,

Bagi aku…

Semua boleh tengok kat movie2k.

Akakaka…

 

Ok! Next…

Sapa lak yang jadi mangsa aku kali ni…

 

4 

Tido petang?

Dah macam penat je nak tido,

Kat opis ni…

Maklumlah,

Kat opis memang dah ada bantal,

Beli kat Ikea lagik (perlu kena mention jenama?)

Boh je la kepala kat meja,

Lelap jap tadik,

Hahaha…

Next! Done with that!

 

5 

Wah!

Tweet motivation dari Mummy Monster,

Hahaha…

Kemain tuit gitu kan?

Mungkin boleh apply,

Kat orang yang single kot!

Hahaha…

Untuk yang single terlajak macam aku,

Dah tak apply sangat.

Akakaka…

 

Naper?

Sebab dah penat.

Makin lama tunggu,

Tak der gak yang nak…

Cuba pon macam dah tak guna,

Bior je la…

Kalo ada tu, ada la!

Akakakaka…

Matilah jawapan aku cenggitu!

 

6 

Fikir pasal diri sendiri?

Hmmm… 

Kalau dah ada diri sendiri je,

Dah malas nak pikir dah pasal diri sendiri,

Sebab kalau fikir diri sendiri,

Lelama hanyut JK tak sudah.

So, betul la tu Dik Non,

Kena hidup tolak ansur,

 

Tapo Tapi macam bayar hutang ansuran,

Lama lama habis jugak.

Kalau fikir orang lain jugak setiap masa,

Bila pulak nak pikir pasal diri sendiri kan?

Jadi pepandai la bahagikan masa,

Nak pikir untuk diri sendiri,

Dengan pikir untuk orang lain.

Hehehe…

 

Apa aku merepek ni?

Ok! Next!

 

7 

Hahaha… Tuit ni aku suka,

Memang ngah faktor usia kot…

Faktor usia pasal apa aku pon tak pasti,

Hahaha…

Ye la, memang aku dah tua,

34 tu…

3 dekad tu!

So, memang faktor usia la,

 

8 

Peluang kedua ada tak?

Hahaha…

Peluang apa? Aku pon tak tahu!

Tapi,

Bagi aku la kan,

Tak salah pon kalau,

Diberi peluang kedua,

Kemudian,

Barulah judge bagaimana seseorang tu,

Menggunakan peluang kedua,

Sebaiknya…

 

Kalau dia guna peluang kedua,

Dengan sebaiknya,

Untuk memperbaiki,

Ianya adalah sebaik peluang…

Sebab manusia ni,

Selalunya akan tersedar bila,

Dah buat kesilapan.

Bila dah tersilap,

Selalunya peluang kedua,

Selalunya tipis…

Mungkin peluang kedua,

Adalah apa yang manusia selalu impikan…

 

Tapi, kalau dah diberi peluang,

Tapi masih sama,

Mungkin peluang ketiga tiada…

Sendiri tanggung…

 

(^__^)

 

Hahahaha…

Kemain aku elaborate,

Pasal peluang kedua,

Padahal aku tak tahu pun,

Tuit si Yeirkif tu pasal apa…

Tak de kena mengena sebenarnya…

 

***

 

Haish…

Panjang pulak entry pasal,

Random tweet ni.

Aku pakai pick up je…

Kalau nak sambung,

Mungkin panjang…

Dan membosankan kot.

Cukup lah sampai sini.

Aku pon dah tak der idea.

Yang jadi pilihan tu,

Hahaha…

Nasib lah!

Nama pon random tweet kan?

 

(^__^)v

 

Tata! Lenkali plak!

 

p/s : ALL THE WORLD NEED IS PEACE!

Tags : , , , , ,

2 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog