08 November, 2012

Aku Punya Instagram

| No comment

Instagram Web Profile.

 

Sapa yang ada smartphone tu,

Memang tak sah kalo tak de,

Instagram…

Kan?…

Sama la ngan aku.

Instagram tu,

Dah jadi macam app wajib,

Kat dalam phone.

Ye la…

Snap sikit je,

Mesti nak share ke seluruh alam maya pada,

Dengan makanan la,

Ngan tempat cantik la,

Ngan quote dari Textgram la,

Memacam…

Asalkan boleyh!

Hahaha…

 

Sedar tak sedar,

Asik berinstagram jer,

Aku tak perasan,

Aku nyer gegambo dalam tu,

Dah nak dekat 670++ dah.

Ada jer menda nak share.

 

Ala, share pon,

Bukan memenda apa pon,

Gambo pemandangan,

Gambo kerja seharian,

Gegambo yang aku rasa sesuai la,

Nak share ngan orang…

 

Tapi aku jarang nau nak share,

Muka aku kat situ,

Ye ler,

Aku ni bukan photogenic…

Dah la gemok, botak lak tuh!,

Hahahaha…

So, kalo ada gegambo aku dalam tu,

Yang ok jer…

Kes kes kes kes…

Tak kan nak boh gegambo yang buruk lak tak?

 

Instagram Pop Up Profile.

 

Kebanyakan gegambo dalam tu,

Gegambo yang aku amek tu,

Dari DSLR, iPhone or Tab,

Ada gegambo lama,

Ada yang baru,

Pehtu aku edit,

Baru aku upload.

Gambo plain macam tabesh jer…

Hahahaha…

Pedehel?…

Gambo aku, sukati la aku nak edir ke idak…

 

Instagram Pop Up News.

 

Time aku screen capture,

Instagram for Chrome tu,

Kemain lagi si Daniel menglike gegambo aku,

Hahahaha…

Kantoi sudah!

Lulz! (^o^)

Anyway,

Thanks la pada Daniel sebab menglike,

Terharu aku!

Kah kah kah kah!…

 

Instagram Pop Up TimeLine.

 

Yang kat atas ni pulak,

Aku screen capture,

Timeline kat Instagram.

Kemain kasut baru Riez tu kan?

Bulu kaki tak hengat!

Muka Jan Soong pon hado!

Apa dia buat entah!

Ekekeke…

 

Terima kasih pada yang follow,

Gegambo aku biasa jer…

Tak macam gegambo korang,

Cantik dan jelita…

Keep it up,

Keep on Instagramming…

 

(^__^)d

 

Owh!

By the way,

Kalo korang nak follow pon,

Pesalahnya…

Ahaks!

Siap promote lagik!

So, carik la username aku kat Instagram tu:

 

Speedomunchy

 

Aku lettew…

Kalau korang nak tengok,

Gegambar yang aku dah post,

Kat Instagram tu,

Walaupon korang tak der akaun,

Just pergi kat link ni:

 

Ijann's Instagram Web Profile.

 

Atau korang boleh klik,

Kat pautan “My Social Network”,

Under menu “Instagram”,

Atau ke pautan “Album”,

Under menu “Instagram”,

Kat header atas tu.

Okay?…

Cun!

 

Hahahaha…

 

p/s : Slamat berinstagram!

Tags : , , , , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog