13 Julai, 2012

Emotikon ku untuk kamu

| 1 Comment

Memang banyak,

Japanese emotikon,

Yang aku guna,

Kalau kat Twitter tu,

Sampai ada plak tak faham,

Apa maknanya…

 

Maaflah!…

Dah terbiasa,

Pakai Japanese emotikon ni,

Emotikon biasa tu,

Memang jarang guna.

 

Kalau tak faham tu,

Meh sini aku nak explain,

Harap lepas ni,

Akan terbiasa la yer…

Hehe…

 

(-__-)

Kalo aku tak tahu ckp apa…

Perasaan bercampur baur…

Tak berapa gemar…

 

(^__^)

Kalo aku gembira…

Senyum sampai telinga…

 

(u__u,)

Sedih sampai kluar air mata…

Hati tak senang…

 

(=__=)

Sceptical,

Tak puas hati,

 

(__ __)

Tunduk…

 

f(^__^!)

Garu kepala…

 

(>__<)

Geram

 

(>.<)

Marah tak hengat!

 

p(^__^)q

Ucap selamat berjaya… 

 

(^__^)v

Bagik peace sign…

Nak berdamai… (Hahaha…)

 

o(>.<)o

Tak sabar…

 

( ^_^)—c<-_- )

Cubit pipi geram…

 

\(^,^)/

Bersorak seronok…

Hoyeh-hoyeh…

 

(^o^)

Gelak besar…

 

m(__ __)m

Mintak mahap sangat²…

 

(T__T)

Menangis…

Sedih ya amat…

 

~\\( ^,^)

Melarikan diri…

 

(.__.)

Speechless…

Merajuk.

 

(^__^!)

Berpeluh…

Bila ditanya soklan yang tak mahu dijawab.

 

|_-)

Berselindung di sebalik dinding/tiang…

 

Semua emoticon,

Yang aku pakai kat atas tu,

Adalah emotikon,

Yang selalu aku pakai,

Ada banyak lagi sebenarnya,

Tapi agak komplikated,

Kalo nak taip…

So, pakai je yang senang…

Hihihi…

 

 

kaomoji 

p/s : (^3^)~♥

Tags : , , ,

1 ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog